Κυτταρίτιδα: Θεραπεία με αιθέρια έλαια

kitaritida_aitheria_elaia

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή μας πιάνει μια μανία με αυτό το θέμα. Ο ήλιος αρχίζει να λάμπει για τα καλά και ως γνωστό «ουδέν κρυπτόν υπό το φως του». Εκτός από την υγιεινή διατροφή και την κατανάλωση νερού υπάρχει και η αρωματοθεραπεία.

Τα αιθέρια έλαια του άρκευθου και του γερανιού είναι αποτοξινωτικά και σε συνδυασμό με τις καθαριστικές ιδιότητες του δεντρολίβανου θα βοηθήσουν στη μείωση των κατακρατούμενων υγρών.

Επίσης, τα αποσυμφορητικά έλαια τη λεβάντας και του πατσουλί μαζί με το κυπαρίσσι, που τονώνει την κυκλοφορία, ολοκληρώνουν την ομάδα των ευεργετικών ελαίων.

Η συνταγή είναι η εξής: 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο άρκευθου, αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου 4 σταγόνες, αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού 3 σταγόνες, αιθέριο έλαιο πατσουλί 3 σταγόνες, φυτικό έλαιο βάσης , φυτικό έλαιο βάσης (αμυγδαλέλαιο/ σησαμέλαιο κ.λπ.) = 30 κυβ. εκατ. ή 5 κουταλάκια.

Διαλύστε τα αιθέρια έλαια μέσα στο λάδι βάσης, ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα και κάντε μασάζ δύο φορές την ημέρα στις πάσχουσες περιοχές. Πιέζοντας με την παλάμη σας κάντε κυκλικές κινήσεις πάνω στην πάσχουσα περιοχή.

 

Πηγή: madata.gr

Share

Be the first to comment on "Κυτταρίτιδα: Θεραπεία με αιθέρια έλαια"

Leave a comment

error: