Κτήμα Μουσών

ktima_mouswn

Ο Ελικώνας, δίπλα στον Παρνασσό, είναι ένα παρθένο, πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα βουνό του νομού Βοιωτίας. O ξενώνας Κτήμα Μουσών, (ο Ελικώνας είναι το βουνό των Μουσών) λειτουργεί από τις αρχές του 2001. Βρίσκεται 12 χιλιόμετρα από την Αλίαρτο (κοντά στο χωριό Ευαγγελίστρια), μόλις 1.30′ από την Αθήνα, στις παρυφές του βουνού, σε μια έκταση 8 στρεμμάτων με βελανιδιές και έλατα.

Διαθέτει 4 δίκλινους και 4 τρίκλινους προσωπικούς χώρους, με μικρές κουζίνες και άνετα μπάνια. Τα χαμηλά παράθυρα, για καλύτερο αγνάντι, τα κεριά-φανάρια, τα κάθε λογής χειροποίητα μικροαντικείμενα, τα φωτιστικά σχεδιασμένα από τους ιδιοκτήτες), δίνουν προσωπικότητα και δημιουργούν ρομαντική ατμόσφαιρα στο χώρο.

Στο ανισόπεδο του ισογείου θα βρείτε το καθιστικό με το τζάκι και την τραπεζαρία όπου σερβίρεται το ιδιαίτερα πλούσιο πρωινό (περίφημες οι μαρμελάδες της Αννιώς) και θα δοκιμάσετε γεύματα με πίτες, όσπρια, ταραμοσαλάτες, καπνιστές πέστροφες ή θα δειπνήσετε με σπιτικό φαγητό και γλυκά από τα χέρια της οικοδέσποινας συντροφιά με εκλεκτό κρασί από την καλή κάβα του ξενώνα.
Στη μεγάλη βεράντα, μπροστά στην όμορφη κοιλάδα, θα σας φιλοξενήσουν δροσερά πρωινά ή το ηλιοβασίλεμα και τα φεγγαρόφωτα βράδια.
Η κρητική τσικουδιά για το καλωσόρισμα, η επιλεγμένη μουσική, τα βιβλία για τη φύση και η σπιτική φιλοξενία της οικογένειας, συμπληρώνουν την εικόνα.

Η ορειβασία, το περπάτημα, τα ποδήλατα βουνού, το ποτάμιο σκι (περίφημη η πίστα του Βοιωτικού Κηφισού), ο αεραθλητισμός και οι επισκέψεις σε φάρμες, μοναστήρια και σε αρχαιολογικούς χώρους, είναι μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε.

www.ktimamuson.gr

Share

Be the first to comment on "Κτήμα Μουσών"

Leave a comment

error: