Κρέμες λίφτινγκ & οροί

Εξελιγμένα προϊόντα ομορφιάς που…σταματούν το χρόνο.

 

Με τα χρόνια, το πρόσωπο χάνει τη ζωντάνια και τη σφριγηλότητά του. Ευτυχώς όμως στις μέρες μας, η κοσμετολογία έρχεται με μια νέα σειρά προϊόντων για να βοηθήσει, εφόσον τα προϊόντα αυτά έχουν στόχο τη σύσφιγξη και ανάπλαση της επιδερμίδας καθώς και την ανόρθωση των χαρακτηριστικών.

 

Η αναπόφευκτη γήρανση

Το δέρμα διαθέτει από μόνο του ελαστικές ίνες που του εξασφαλίζουν τέλεια στήριξη και του χαρίζουν λεία και ομοιογενή όψη. Με τα χρόνια όμως μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης κι έτσι απορυθμίζεται και η διαδικασία ανανέωσης των ελαστικών ινών. Το αποτέλεσμα; Η εσωτερική πίεση που ασκείται στο δέρμα να μην είναι πια τόσο ισχυρή και να εμφανίζεται έτσι η χαλάρωση.

Και τι γίνεται τότε; Το περίγραμμα του προσώπου χάνει τις γραμμές και τις καμπύλες του και δείχνει άτονο, «σκαμμένο» και κουρασμένο…

 

Προσοχή!

 

Στη φάση, λοιπόν, αυτή έρχονται να προσφέρουν τη βοήθεια τους οι νέες καλλυντικές συνθέσεις για σύσφιγξη και ανάπλαση.  Πρόκειται για προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα ώστε να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και να προσφέρουν ένα πραγματικό μίνι λίφτινγκ στο πρόσωπο.

 

  1. Κρέμες σύσφιγξης και ανάπλασης

 

Για αυτές τις κρέμες πρέπει να γνωρίζετε πως είναι η πεμπτουσία της περιποίησης της ώριμης επιδερμίδας και επίσης ότι:

-Είναι ιδανικές για ηλικίες πάνω από τα 40, τότε που το δέρμα γίνεται πιο απαιτητικό κι έχει ανάγκη από ολοκληρωμένη φροντίδα.

-Τα προϊόντα αυτά δεν προσφέρουν τίποτα στη νεανική επιδερμίδα, αντίθετα με τα αντιρυτιδικά προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προληπτικά ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες.

-Οι περισσότερες, ενώ εστιάζουν τη δράση τους στη σύσφιγξη, καταπολεμούν επίσης και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν και θρέφουν το δέρμα.

-Εφαρμόζονται συνήθως πρωί και βράδυ, εκτός κι αν ο παρασκευαστής αναφέρει κάτι άλλο στην ετικέτα τους.

 

  1. Οροί ή σέρουμ

Κι αυτά είναι τα σύγχρονα όπλα μας κατά της γήρανσης. Πρόκειται για συμπυκνωμένες συνθέσεις, οι οποίες δρουν σε βάθος εκεί που γίνεται η κυτταρική ανανέωση, με στόχο ν’ αντιμετωπίσουν δραστικά τα σημάδια του χρόνου. Με τη βοήθειά τους το κουρασμένο δέρμα αρχίζει να λειτουργεί και πάλι όπως το νεανικό.

 

Αυτό το γνωρίζατε;

 

Οι κρέμες λίφτινγκ και οι οροί:

 

Χρησιμοποιούνται πρωί ή και βράδυ μετά τον καθαρισμό του προσώπου και κάτω από τη συνηθισμένη κρέμα ημέρας ή νύχτας για να μεγιστοποιούν το αποτέλεσμά της.

-Έχουν τέτοια σύνθεση ώστε να διεισδύουν εκεί ακριβώς που πρέπει για να βοηθούν στην αναδόμηση του δέρματος.

-Επειδή δε δρουν στην επιφάνεια του προσώπου, έχουν επομένως αναζωογονητική δράση και όχι προστατευτική.

Επαναφέρουν τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας, την εμπλουτίζουν με θρεπτικά συστατικά και τη βοηθούν ν’ αποκτήσει ξανά ζωντάνια και φωτεινότητα.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Κρέμες λίφτινγκ & οροί"

Leave a comment

error: