Κοιμηθείτε νωρίς αν θέλετε να… αδυνατίσετε!

ipnos adinatisma

ipnos adinatismaΘέλετε να χάσετε κιλά εύκολα; Τότε πηγαίνετε νωρίς στο κρεβάτι σας! Αυτό υποστηρίζει μία νέα μελέτη, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Temple, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Pediatrics».

 

 

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές παρατήρησαν τη διακύμανση του βάρους 37 παιδιών, ηλικίας 8 έως 11 ετών, για διάστημα τριών εβδομάδων, κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

 

 

Την πρώτη εβδομάδα ζητήθηκε από τα παιδιά να ακολουθήσουν το συνηθισμένο πρόγραμμα ύπνου. Την δεύτερη εβδομάδα να κοιμηθούν λιγότερο και την τρίτη περισσότερο από το συνηθισμένο.

 

 

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, όταν τα παιδιά πήγαν για ύπνο μία ώρα νωρίτερα, έτρωγαν κατά μέσον όρο 134 θερμίδες λιγότερες την ημέρα και έχασαν μισό κιλό, ενώ παράλληλα μειώθηκαν τα επίπεδα λεπτίνης, της ορμόνης της πείνας στο αίμα τους.

 

 

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η αύξηση της διάρκειας του ύπνου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πρόληψη και θεραπεία της παχυσαρκίας, τουλάχιστον στα παιδιά», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σαντέλ Χαρτ, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσίας Υγείας του Temple.

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λιγοστός ύπνος συσχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο συσσώρευσης περιττών κιλών. Η παρούσα μελέτη, όμως, δείχνει με σαφήνεια πως η αύξηση της διάρκειας του ύπνου μπορεί να μειώσει τα κιλά μας.

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Κοιμηθείτε νωρίς αν θέλετε να… αδυνατίσετε!"

Leave a comment

error: