Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Υγεία

ygeia-kinitopoieiseis

ygeia-kinitopoieiseis«Θερμός», ο Σεπτέμβριος για τον χώρο της Υγείας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει σειρά κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στο μέτρο της κινητικότητας των εργαζομένων, το οποίο -όπως υποστηρίζουν- οδηγεί σε κλείσιμο νοσηλευτικών ιδρυμάτων και στις απολύσεις προσωπικού.

Την αρχή έκαναν σήμερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Πολυκλινική» και «Αγία Βαρβάρα», οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις εισόδους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Οι εργαζόμενοι στην «Πολυκλινική» κατευθύνθηκαν προς το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», προκειμένου να συναντηθούν με τον διοικητή, ενώ οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» έστησαν, συμβολικά, ένα αντίσκηνο στην είσοδο του νοσοκομείου και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης και των εξωτερικών ιατρείων.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» καταγγέλλουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «κρύβει από τους πολίτες την πραγματικότητα, πως το νοσοκομείο κλείνει και τη θέση του παίρνει ένας νέος Φορέας, ο οποίος θα αποτελείται από πρωινά και απογευματινά ιατρεία, μία παθολογική κλινική και μια μονάδα τεχνητού νεφρού. Από 148 κλίνες, παραμένουν μόνο 28 και από 395 εργαζόμενους παραμένουν μόνο 85».

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν, αύριο στις 8 το πρωί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Πατησίων» και «Αμαλία Φλέμιγκ». Επίσης, αύριο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στα ψυχιατρεία με πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30.

Την Τετάρτη, τα Νοσοκομεία, οι δομές της Πρόνοιας, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχουν κηρύξει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30, ενώ στην περιφέρεια οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

Οι ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η ΟΕΝΓΕ θα συμμετάσχει και στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

skai.gr

Share

Be the first to comment on "Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Υγεία"

Leave a comment