ΚΕΕΛΠΝΟ: Κανένα νέο κρούσμα με κλεψιέλα σε νεογνά

kanena_neo_krousma_klepsiela

ΚΕΕΛΠΝΟ: Κανένα νέο κρούσμα με κλεψιέλα σε νεογνάΚανένα νέο κρούσμα μικροβιαιμίας από κλεψιέλα (Klebsiella pneumoniae) δεν έχει εμφανιστεί από τις 8 Νοεμβρίου σε νεογνά που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Γ.Ν. Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Όπως αναφέρει, από τις 2 έως και τις 7 Νοεμβρίου εμφανίστηκαν επτά κρούσματα ενώ τρία από τα νεογνά κατέληξαν. Σημειώνει επίσης, ότι πρόκειται για νεογνά πρόωρα, με χαμηλό βάρος γέννησης και σοβαρά νοσήματα.

Σύμφωνα με το Κέντρο, από τις 2 έως και τις 7 Νοεμβρίου εμφανίστηκαν επτά περιστατικά μικροβιαιμίας σε νεογνά, από τα οποία τα τρία κατέληξαν. Πρόκειται για νεογνά πρόωρα, με χαμηλό βάρος γέννησης και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Τα υπόλοιπα νεογνά λαμβάνουν θεραπεία.

Τη Δευτέρα, κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ επισκέφθηκε τη Μονάδα Νεογνών, προκειμένου να ενημερωθεί για την κλινική πορεία και την εξέλιξη των περιστατικών, καθώς και για να αναζητήσει παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση λοίμωξης με στόχο τον έλεγχο της νόσου.

Το κλιμάκιο συνέστησε αυστηρή εφαρμογή των μέτρων ελέγχου και απομόνωσης των περιστατικών, ευρεία περιβαλλοντική διερεύνηση και πραγματοποίησε επιδημιολογική διερεύνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου. Επίσης, συνέστησε προσωρινή άρση των νέων εξωτερικών εισαγωγών στη Μονάδα.

Share

Be the first to comment on "ΚΕΕΛΠΝΟ: Κανένα νέο κρούσμα με κλεψιέλα σε νεογνά"

Leave a comment