Κατά των ηλεκτρονικών τσιγάρων οι επιστήμονες

ilektroniko-tsigaro

ilektroniko-tsigaro Άγνωστες οι δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία, επισημαίνουν

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν φαίνεται να αποτελούν τη σανίδα σωτηρίας για τους καπνιστές. Αυστραλοί εμπειρογνώμονες, έχουν ήδη εξαπολύσει σφοδρή επίθεση σε διεθνές επίπεδο κατά των τσιγάρων-«μαϊμού», προειδοποιώντας ότι έχουν αγοραστεί από εταιρίες καπνοβιομηχανίας και ότι το κοινό παραπλανάται από ισχυρισμούς ότι είναι ασφαλή για την υγεία τους.

Επιστολή που εστάλη στον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και είναι υπογεγραμμένη από 120 επιστήμονες και εμπειρογνώμονες υγείας, προειδοποιεί ότι «οι δυσμενείς επιδράσεις που ενδέχεται να έχουν τα προϊόντα αυτά στο κοινό, παραμένουν άγνωστα».

Μεταξύ των άλλων, στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται ότι «είναι βασικής σπουδαιότητας, οι δημόσιες υγειονομικές Αρχές να μην επηρεαστούν από τη, φαινομενικά, πειστική στρατηγική της καπνοβιομηχανίας να παρουσιαστεί ως συνέταιρος στο νέο προϊόν. Αν πραγματικά είχαν καλές προθέσεις και ήθελαν να μειώσουν τη βλαβερή επίδραση του καπνού στην υγεία του ανθρώπου, θα έδιναν ημερομηνίες αναφορικά με το πότε στοχεύουν να σταματήσουν να παράγουν, να διαφημίζουν και να πουλούν τα βλαβερά προϊόντα τους».

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι εφοδιασμένα με μία μικρή μπαταρία που παράγει καπνό με ποσότητα νικοτίνης, οπότε ο καπνιστής εξακολουθεί να εφοδιάζει το σύστημά του με νικοτίνη χωρίς τα άλλα χημικά στοιχεία που περιέχουν τα τσιγάρα. Εκείνο το οποίο ανησυχεί τους ειδικούς είναι ότι, εκτός του ότι η νικοτίνη είναι το κύριο συστατικό, επιπλέον είναι άγνωστη η επίδραση την οποία ενδέχεται να έχουν στον οργανισμό τα άλλα στοιχεία των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

 

 

Newsbeast.gr

Share

Be the first to comment on "Κατά των ηλεκτρονικών τσιγάρων οι επιστήμονες"

Leave a comment