Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε μαξιλάρι

maxilari

maxilariΣυχνό πλύσιμο και χρήση στεγνωτηρίου για καλύτερη προστασία

Μπορεί να μη μπορείτε να κοιμηθεί χωρίς το αγαπημένο σας μαξιλάρι, αλλά ίσως να αλλάζατε γνώμη αν γνωρίζατε ότι εξαιτίας αυτού μπορεί να εμφανίσετε ακμή και να πάθετε αλλεργίες.

Σύμφωνα με τον Dr Robert Oexman, διεθυντή του Ινστιτούτου «Sleep to Live» της Βόρειας Καρολίνας, τα μαξιλάρια πρέπει να αντικαθίστανται με καινούρια κάθε έξι μήνες, καθώς συγκεντρώνονται έλαια, ακάρεα, νεκρά κύτταρα και βρωμιά.

Ο Dr Oexman είπε μιλώντας στη Huffington Post, ότι όταν κανείς κοιμάται σε παλιά μαξιλάρια σημαίνει ότι ακουμπά το πρόσωπό του σε όλη τη βρωμιά που βρίσκεται συγκεντρωμένη εκεί και η οποία μπορεί να προκαλέσει ακμή.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι από το 20% των ανθρώπων που υποφέρουν από αλλεργίες, το ένα τρίτο σχεδόν μπορεί να είναι αλλεργικό στα ακάρεα της σκόνης, τα οποία ζουν στα κλινοσκεπάσματα και τα χαλιά.

Είπε ακόμη, ότι αν τα συμπτώματα είναι πιο έντονα το πρωί και τη νύχτα, τότε αυτό σημαίνει ότι «κύριος υπεύθυνος» μπορεί να είναι το μαξιλάρι, καθώς η πρωτεΐνη που ενεργοποιεί τις αντιδράσεις στα ακάρεα δεν είναι αερομεταφερόμενη.

Ο γιατρός συστήνει το τακτικό πλύσιμο των σεντονιών και μαξιλαροθηκών και τη χρήση στεγνωτηρίου, ως επιπλέον μέτρο προφύλαξης.

Επίσης, συμβουλεύει ότι το ιδανικό μαξιλάρι είναι αυτό που γεμίζει το κενό ανάμεσα στο κεφάλι και τους ώμους, όταν είναι κανείς ξαπλωμένος.

Όσοι κοιμούνται μπρούμυτα καλό θα είναι να πάρουν ένα λεπτό μαξιλάρι, ενώ όσοι κοιμούνται στο πλάι είναι καλύτερο να διαλέξουν ένα αφράτο μαξιλάρι, που θα τους παρέχει την κατάλληλη στήριξη.

newsbeast.gr

Share

Be the first to comment on "Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε μαξιλάρι"

Leave a comment