ΙΣΑ: Δραματική υποβάθμιση της περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ

ypovathmisi_perithalpsis

ΙΣΑ: Δραματική υποβάθμιση της περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥΓια δραματική υποβάθμιση της περίθαλψης του ασθενή από τις περικοπές που προβλέπονται στον Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Κάλεσμα στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να προβεί σε άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών και των διαγνωστικών κέντρων-εργαστηρίων απηύθυνε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Με ανακοίνωσή του, ο ΙΣΑ ζητεί από τον ΕΟΠΥΥ να προκαταβάλει ως έναντι το 90% πριν την εκκαθάριση και να προσδιορίσει άμεσα σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

«Η δραματική υποβάθμιση της περίθαλψης του Έλληνα ασθενή συνεχίζεται με τις σκληρές περικοπές σε βασικές παροχές που προβλέπονται στον Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, οι περικοπές σε βοηθήματα, φυσικοθεραπείες, γυαλιά και άλλες βασικές παροχές αποτελούν ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα για τον ασθενή ο οποίος έχει φτάσει πλέον να κόβει ακόμα και τα φάρμακά του γιατί δεν έχει να πληρώσει την συμμετοχή.

Επιπλέον, ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι η πρόθεση για μείωση των συμβεβλημένων γιατρών κατά 10% θα αποτελέσει μια ακόμα σοβαρή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς ο ασθενής δεν θα μπορεί πλέον ούτε γιατρό να βρει για να εξυπηρετηθεί.

Ο ΙΣΑ αναφέρει ότι η εικόνα της τριτοκοσμικής περίθαλψης που προσφέρει ο ΕΟΠΥΥ αποτυπώνεται και στις μαύρες σακούλες των σκουπιδιών μέσα στις οποίες φυλάσσονται τα παραστατικά των δεδουλευμένων των γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων για τα έτη 2010 και 2011.

Για το θέμα αυτό έστειλε επιστολή στους υπουργούς Υγείας καθώς και στον διοικητή του Φορέα με την οποία διαμαρτύρεται εντόνως για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

 

 
skai.gr

Share

Be the first to comment on "ΙΣΑ: Δραματική υποβάθμιση της περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ"

Leave a comment