Θερμίδες : Η ποιότητά τους είναι σημαντικότερη από την ποσότητά τους

Ο οργανισμός σας δεν επεξεργάζεται όλες τις θερμίδες με τον ίδιο τρόπο.

Ενώ το πόσες θερμίδες προσλαμβάνετε και πόσες καίτε παίζει ρόλο στο αδυνάτισμα, δεν είναι όλες οι θερμίδες ίδιες όσον αφορά στην υγεία σας. Αυτό συμβαίνει επειδή διαφορετικές τροφές επηρεάζουν διαφορετικά τις λειτουργίες του οργανισμού σας, ανεξάρτητα από το πόσες θερμίδες περιέχουν.

Μπορεί ο υπολογισμός των θερμίδων να είναι σημαντικός για να διατηρήσετε το βάρος σας ή να αδυνατίσετε, όμως το βασικό σας ζητούμενο θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της συνολικής υγείας σας. Απαραίτητο, λοιπόν, κομμάτι ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι μια ισορροπημένη διατροφή που παρέχει στον οργανισμό όλα όσα χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του.

Έτσι, μεγαλύτερη σημασία έχει η ποιότητα των θερμίδων που προσλαμβάνετε και μικρότερη σημασία η ποσότητά τους.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα διατροφικό πρόγραμμα με 2000 θερμίδες ημερησίως και να είστε υγιής και ένα άλλο διατροφικό πρόγραμμα με την ίδια ποσότητα θερμίδων και να επιβαρύνετε την υγεία σας.

Τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, τα ψάρια, το κοτόπουλο, τα όσπρια, οι σπόροι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, οι ξηροί καρποί και τα τρόφιμα ολικής άλεσης (καστανό ρύζι, μαύρο ψωμί, ζυμαρικά ολικής άλεσης) σας τροφοδοτούν με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Από την άλλη, τα επεξεργασμένα κρέατα (αλλαντικά), τα γλυκά, τα πατατάκια, και γενικά τα επεξεργασμένα τρόφιμα, εκτός από το να σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες, επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας.

Τα υγιεινά τρόφιμα σάς χαρίζουν ενέργεια, σας τροφοδοτούν με σημαντικά μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ παράλληλα περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και καλής ποιότητας λίπος. Παράλληλα, είναι χαμηλά σε απλά σάκχαρα.

Επιλέγοντας το τι βάζετε στον οργανισμό σας με γνώμονα τη διατροφική του αξία, θα διασφαλίσετε καλύτερη υγεία και η απώλεια κιλών θα προκύψει σταδιακά και αυτόματα.

 

In.gr

Share

Be the first to comment on "Θερμίδες : Η ποιότητά τους είναι σημαντικότερη από την ποσότητά τους"

Leave a comment