Θα τηρηθούν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο, λέει ο υπουργός Υγείας

lykourentzos_mnimonio

Μίλησε για συγχωνεύσεις και ενσωματώσεις

Αποφασισμένος να τηρηθούν οι υποχρεώσεις του υπουργείου Υγείας, που απορρέουν από το Μνημόνιο και τα όσα έχουν συμφωνηθεί, εμφανίστηκε και πάλι ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο συνέδριο Pharma and Health business, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαφοροποιήσεων από τους στόχους.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε, επίσης, για σημαντικές αλλαγές στην οργάνωση του υπουργείου, συγχωνεύσεις και ενσωματώσεις δομών υγείας, αλλά και περιστολή της δαπάνης.

«Η αλόγιστη φαρμακευτική δαπάνη δεν σημαίνει καλύτερη περίθαλψη, ενώ η πιο ορθολογική περίθαλψη θα βοηθήσει το σύστημα να επιβιώσει» είπε ο κ. Λυκουρέντζος.

Σημείωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε, παρότι το υπουργείο Υγείας προσδοκά να μειωθεί μέχρι το τέλος του 2012 κατά ένα δισ. ευρώ, με τελικό στόχο να μην ξεπεράσει τα 2,88 δισ. ευρώ.

Συνεχίζεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η μείωση αυτή θα επιτευχθεί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αλλά και με τις επιστροφές χρημάτων στο δημόσιο, από τους μηχανισμούς των Rebates και του Clow back, όταν η φαρμακευτική δαπάνη ξεπερνά τα 240 εκατ. ευρώ το μήνα.

Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, παρά τις διαφορετικές απόψεις που έχουν εκφραστεί και προσέθεσε ότι «δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση, αλλά τη συνεννόηση».

Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε, επίσης, ότι τα έσοδα του ΕΣΥ μπορούν να αυξηθούν αν αναπτυχθεί ο «Τουρισμός Υγείας» και εάν αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του υπουργείου Υγείας.

 

 

 

ygeia.tanea.gr

Share

Be the first to comment on "Θα τηρηθούν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο, λέει ο υπουργός Υγείας"

Leave a comment