Η  SandoΖ Hellas υποδέχεται μια νέα εποχή ως ανεξάρτητη εταιρεία, με την ολοκλήρωση της απόσχισης απο τη Novartis Hellas

Την 1η Φεβρουαρίου 2024, ολοκληρώθηκε επίσημα η απόσχιση της Sandoz από τη Novartis Hellas, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων λειτουργικών και διαδικαστικών ενεργειών.

Η νέα νομική οντότητα Sandoz Hellas Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, θα λειτουργεί ως θυγατρική της Sandoz στην Ελλάδα, διαθέτοντας τα γενόσημα και βιοομοειδή προϊόντα της στην ελληνική αγορά και δεσμευόμενη για τη διεύρυνση της πρόσβασης των ασθενών.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απόσχιση της Sandoz στην Ελλάδα…

…από τη Novartis Hellas. Στο εξής, η νέα νομική οντότητα, Sandoz Hellas, θα δραστηριοποιείται ανεξάρτητα, το οποίο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για τη Sandoz στην Ελλάδα.

Αυτή η εξέλιξη λαμβάνει χώρα τέσσερις μήνες…

… μετά την επίσημη απόσχιση παγκοσμίως στις 4 Οκτωβρίου 2023, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της ανεξάρτητης διαπραγμάτευσης της Sandoz στο Eλβετικό Xρηματιστήριο SIX.

Η νεοσυσταθείσα νομική οντότητα Sandoz Hellaς…

θα συνεχίσει τις εμπορικές της δραστηριότητες σε γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα ως θυγατρική του Ομίλου Sandoz, φέρνοντας προσιτά και υψηλής ποιότητας φάρμακα στην ελληνική αγορά, προκειμένου να εξυπηρετήσει το βασικό σκοπό της εταιρείας: να διευρύνει την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία.

Η Γενική Διευθύντρια της Ελλάδος, Δήμητρα Νικοπούλου…

… δήλωσε ότι: «Από σήμερα η Sandoz Hellas είναι στρατηγικά προετοιμασμένη για να εκπληρώσει την αποστολή της, δηλαδή την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών. Προσωπικά είμαι πολύ περήφανη για την ελληνική ομάδα, η οποία με αφοσίωση και ενθουσιασμό έχει καταφέρει τόσα σημαντικά επιτεύγματα, ώστε να είμαστε τώρα σε θέση να ξεκινήσουμε όλοι μαζί αυτό το νέο ταξίδι. Στη Sandoz Hellas η συλλογική μας δέσμευση στοχεύει στην εξυπηρέτηση τόσο της παγκόσμιας οικογένειάς μας μέσω της επιχειρηματικής αριστείας, όσο και της τοπικής μας κοινότητας, παρέχοντας προσιτά και υψηλής ποιότητας φάρμακα στην ελληνική αγορά».

Ο σκοπός και η εταιρική ταυτότητα της Sandoz

…είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την επιστημονική κληρονομιά και τη μακρά ιστορία της εταιρείας στον τομέα της πρωτοπορίας, ήδη από την ίδρυσή της ως εταιρείας χημικών Kern & Sandoz το 1886: από την ανάπτυξη του Calcium Sandoz το 1929 και της πρώτης χορηγούμενης από του στόματος πενικιλίνης το 1951, έως την κυκλοφορία του πρώτου βιοομοειδούς στον κόσμο το 2006.

Τα γενόσημα και τα βιοομοειδή φάρμακα…

…αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σε όγκο, που αντιστοιχεί σε περίπου 25% του συνολικού κόστους. Παρά τις ισχυρές ανταγωνιστικές πιέσεις, η συγκεκριμένη βιομηχανία αναμένεται να αναπτυχθεί σταθερά κατά την επόμενη δεκαετία, λόγω της υποκείμενης ζήτησης για αυτά τα κρίσιμης σημασίας φάρμακα για τα εθνικά συστήματα υγείας.

Επιπλέον πληροφορίες και αρχεία αναφορικά με τις μετοχές της Sandoz είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο: www.sandoz.com/sandozspin

Δήλωση αποποίησης ευθύνης

Το παρόν Δελτίο Τύπου περιέχει δηλώσεις περί μελλοντικών προοπτικών/εξελίξεων, οι οποίες δεν παρέχουν καμία εγγύηση όσον αφορά τις μελλοντικές επιδόσεις. Αυτές οι δηλώσεις βασίζονται στις τρέχουσες πεποιθήσεις και υποθέσεις της διοίκησης αναφορικά με μελλοντικά συμβάντα και επιχειρηματικές επιδόσεις, κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που γίνονται οι συγκεκριμένες δηλώσεις. Υπόκεινται σε ρίσκα και αβεβαιότητες, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, μελλοντικών παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών, συναλλαγματικών ισοτιμιών, νομικών διατάξεων, συνθηκών αγοράς, δραστηριοτήτων ανταγωνιστών και άλλων παραγόντων εκτός του ελέγχου της Sandoz. Εάν ένα ή περισσότερα από αυτά τα ρίσκα ή τις αβεβαιότητες υλοποιηθούν ή εάν οι υποκείμενες υποθέσεις αποδειχθούν εσφαλμένες, τα πραγματικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά από αυτά που προβλέπονται ή αναμένονται. Κάθε δήλωση που αφορά μελλοντικές εξελίξεις γίνεται μόνο με βάση τη χρονική στιγμή της συγκεκριμένης δήλωσης και η Sandoz δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση να ενημερώνει ή να αναθεωρεί δημοσίως οποιεσδήποτε δηλώσεις που αφορούν στο μέλλον, εκτός εάν απαιτείται από το νόμο.

Λίγα λόγια για τη Sandoz

Η Sandoz (SIX: SDZ; OTCQX: SDZNY), αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στα γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα, με στρατηγική ανάπτυξης με γνώμονα το σκοπό της: τη διεύρυνση της πρόσβασης των ασθενών στη θεραπεία. 22.000 άνθρωποι από περισσότερες από 100 εθνικότητες συνεργάζονται για να παρέχουν τα φάρμακα της Sandoz σε περίπου 500 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως. Συνεισφέροντας έτσι σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων υγειονομικής περίθαλψης και ακόμη μεγαλύτερο συνολικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Το κορυφαίο χαρτοφυλάκιό της με περισσότερα από 1500 προϊόντα καλύπτει θεραπευτικές περιοχές από το κοινό κρυολόγημα έως τον καρκίνο. Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Sandoz διαθέτει μία μακρά κληρονομιά επιστημονικών ανακαλύψεων, που ξεκινά το 1886 και περιλαμβάνει το Ασβέστιο της Sandoz το 1929, την πρώτη χορηγούμενη από του στόματος πενικιλίνη στον κόσμο το 1951 και το πρώτο βιοομοειδές στον κόσμο το 2006. Το 2022, οι πωλήσεις της

 Sandoz ανήλθαν στα 9,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και βασικό EBITDA 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες: Eirini Soukouli, eirini.soukouli_ext@sandoz.com

GR2401231079

Share

Be the first to comment on "Η  SandoΖ Hellas υποδέχεται μια νέα εποχή ως ανεξάρτητη εταιρεία, με την ολοκλήρωση της απόσχισης απο τη Novartis Hellas"

Leave a comment

error: