Η Novartis Hellas αναστέλλει την πίστωση 6 σκευασμάτων προς τον ΕΟΠΥΥ

novartis_anastoli_6_skevasmatwn

Η Novartis Hellas τροποποιεί την εμπορική της πολιτική για τα φαρμακευτικά σκευάσματα Myfortic®, Certican®, Sebivo®, Tasigna®, Glivec® και Afinitor®

Συνεχίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους, μέσω νοσοκομείων και ιδιωτικών φαρμακείων

 

  • Αναστέλλεται η πίστωση των παραπάνω 6 σκευασμάτων προς τον ΕΟΠΥΥ, λόγω υπέρογκου χρέους ύψους 90 εκ. ευρώ

 

  • Συνεχίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία, μέσω νοσοκομείων και ιδιωτικών φαρμακείων, ενώ
  • Η αναθεώρηση της εμπορικής πολιτικής της Novartis Hellas προς τον ΕΟΠΥΥ δεν συνεπάγεται καμία οικονομική επιβάρυνση προς τους ασθενείς
  • Τα υπόλοιπα σκευάσματα της εταιρίας θα εξακολουθούν να διανέμονται κανονικά και μέσω ΕΟΠΥΥ


Η Novartis Hellas, προκειμένου να διασφαλίσει την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους, αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της, αποφάσισε να τροποποιήσει την εμπορική της πολιτική απέναντι στον ΕΟΠΥΥ.

Είναι γνωστόν ότι ο μεγαλύτερος πάροχος υγείας της χώρας μας ο ΕΟΠΥΥ, είναι ένας οργανισμός με τεράστια χρέη. Κατά συνέπεια δημιουργούνται υπέρογκες ανεξόφλητες οφειλές, απέναντι σε πολλούς εταίρους στον χώρο της Υγείας. Είναι ένα φλέγον ζήτημα που αναζητά άμεσα τη λύση του και η λύση είναι μία. Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από την Πολιτεία.

Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές μας για εξεύρεση λύσης αναφορικά με το θέμα του συσσωρευμένου χρέους του ΕΟΠΥΥ προς την εταιρία, το οποίο υπερβαίνει τα 90 εκ. ευρώ και προσαυξάνεται κατά 10 εκ. ευρώ μηνιαίως, δεν ευοδώθηκε καμία κοινώς αποδεκτή λύση.

Ως εκ τούτου, η εταιρία οδηγήθηκε στην παραπάνω απόφαση και προβαίνει σε τροποποίηση της εμπορικής της πολιτικής για τα φαρμακευτικά σκευάσματα Myfortic®, Certican®, Sebivo®, Tasigna®, Glivec® και Afinitor®, τα οποία διανέμονται μέχρι σήμερα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία και τα ιδιωτικά φαρμακεία. Συγκεκριμένα, από σήμερα, η εταιρία θα αναστείλει την πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ για τα παραπάνω σκευάσματα.

Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, γνωρίζοντας ότι το φάρμακο αποτελεί κοινωνικό αγαθό και έχοντας ως γνώμονα την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους, η Novartis θα συνεχίσει να διαθέτει αυτά τα σκευάσματα μέσω των υπολοίπων νόμιμων καναλιών διανομής, δηλαδή τα νοσοκομεία και τα ιδιωτικά φαρμακεία. Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί επίσης, πως η απόφαση αυτή της Novartis Hellas δεν συνεπάγεται καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς που λαμβάνουν τις ανωτέρω θεραπείες.

Όλα τα υπόλοιπα σκευάσματα της εταιρίας θα συνεχίσουν να διατίθενται κανονικά και μέσω ΕΟΠΥΥ.

Share

Be the first to comment on "Η Novartis Hellas αναστέλλει την πίστωση 6 σκευασμάτων προς τον ΕΟΠΥΥ"

Leave a comment

error: