Η φροντίδα της ψυχικής μας υγείας

Η συνεργασία της Samsung με το Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης για την κατανόηση παραμέτρων που ενδέχεται να επηρεάζουν την ψυχική μας  υγεία

Σε μια εποχή όπου η φροντίδα της ψυχικής υγείας αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, η Samsung συνεργάζεται με το Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης (Massachusetts General Hospital) για να ενισχύσει τις δυνατότητες των φορητών συσκευών με στόχο την κατανόηση παραμέτρων που ενδέχεται να επηρεάζουν την ψυχική υγεία.

 

Υποφέρουν σιωπηλά…

Οι παθήσεις ψυχικής υγείας είναι διαδεδομένες σε όλο τον κόσμο και συχνά παραβλέπονται και επισκιάζονται από την έντονη καθημερινότητα.. Παρόλο που αποτελούν ένα πολύ συχνό φαινόμενο, μπορεί να παραμείνουν αδιάγνωστες, καθώς οι άνθρωποι δεν μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν μια κατάσταση ψυχικής υγείας, ή ακόμη και να αγνοηθούν ενώ είναι εμφανή τα σημάδια, με αποτέλεσμα όσοι νοσούν, να υποφέρουν σιωπηλά.

Για αυτό και η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Οκτώβρη είναι μια σημαντική υπενθύμιση για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας, που θα πρέπει να παρακολουθείται εξίσου με τη σωματική. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 1 στους 8 ανθρώπους στον κόσμο ζει με κάποια ψυχική διαταραχή.

 

Οι φορητές συσκευές

Ωστόσο, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν τη σημασία της ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας, αυξάνεται η ανάγκη για καλύτερη κατανόηση της ψυχικής ευεξίας και ενός τρόπου για την καθημερινή παρακολούθηση παραμέτρων που μπορεί να την επηρεάσουν. Αυτός είναι ο λόγος που η Samsung συνεργάζεται με το Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, θυγατρικό νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, στοχεύοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες των φορητών δεδομένων που ενδέχεται να σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

Προσοχή!

Η Samsung πιστεύει ότι φορητές συσκευές, όπως το Galaxy Watch, μπορούν να συνεισφέρουν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης γύρω από την ψυχική υγεία. Οι φορητές συσκευές συντροφεύουν τους χρήστες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τους και μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τους χρήστες να κατανοήσουν -μέσω σωματικών μετρήσεων- τη σωματική κατάστασή τους, που ενδέχεται να επηρεάζεται από την ψυχική τους κατάσταση.

 

Μελέτη με τη χρήση του Galaxy Watch

Η Samsung και οι ειδικοί του τμήματος ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης συνεργάζονται για τη διεξαγωγή μιας μελέτης με τη χρήση του Galaxy Watch, με στόχο την κατανόηση της σχέσης μεταξύ παραγόντων όπως ο ύπνος, η σωματική δραστηριότητα, ο καρδιακός ρυθμός, η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού, η καθημερινή ρουτίνα. Στη μελέτη, οι ερευνητές θα αναλύσουν τα δεδομένα του ρολογιού από τους συμμετέχοντες για να κατανοήσουν πώς τα smartwatches μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα αποτελεσματικό και βολικό εργαλείο για την παρακολούθηση παραμέτρων που ενδέχεται να επηρεάσουν την ψυχική υγεία ενός ατόμου.

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευεξίας

«Αυτή η μελέτη αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της δέσμευσης της Samsung να  προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευεξίας», σημείωσε ο Hon Pak, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Ομάδας Digital Health, MX Business της Samsung Electronics. «Μέσω της συνεργασίας μας με το  Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, στοχεύουμε να δώσουμε στους χρήστες τη δυνατότητα να κατανοήσουν και να αποκτήσουν μια ολιστική εικόνα του σώματος τους».

Η Samsung συμμετέχει ενεργά στη νέα εποχή της ψηφιακής παρακολούθησης της υγείας με προηγμένους αισθητήρες, όπως είναι ο καινοτόμος αισθητήρας Samsung BioActive Sensor. Και με ένα αποδεδειγμένο ιστορικό συνεργασίας με ηγέτες της βιομηχανίας, η Samsung συνεργάζεται με το  Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης για να εξερευνήσει νέες τεχνολογίες που παρέχουν διευρυμένη κατανόηση της ψυχικής υγείας, δημιουργώντας δυνατότητες στην παρακολούθηση της ευεξίας.

Βελτιωμένη κατανόηση της ψυχικής υγείας

«Το έργο μας με τη Samsung έχει τη δυνατότητα να παρέχει στους χρήστες μια βελτιωμένη κατανόηση της ψυχικής υγείας τους μέσω των δεδομένων που συλλέγει το smartwatch», δήλωσε η Amanda Baker, PhD, Διευθύντρια του Κέντρου για τις Διαταραχές του Άγχους και του Τραυματικού Στρες στο  Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης. «Το να ζει κανείς με το άγχος αποτελεί μια καθημερινή πρόκληση για τόσους πολλούς. Ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας με τη Samsung θα προσφέρει στους ανθρώπους μια βαθύτερη προοπτική για την ψυχική τους ευεξία καθημερινά».

 

Samsung Electronics Co., Ltd.

Η Samsung Electronics Co, Ltd. εμπνέει τον κόσμο και διαμορφώνει το μέλλον με ανατρεπτικές ιδέες και τεχνολογίες, επαναπροσδιορίζοντας τον κόσμο των τηλεοράσεων, smartphones, wearable συσκευών, tablets, οικιακών συσκευών, συστημάτων δικτύου, μνήμης, συστημάτων LSI και LED λύσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας στο www.samsung.com/gr και το Samsung Newsroom στο https://news.samsung.com/global/.

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Η φροντίδα της ψυχικής μας υγείας"

Leave a comment

error: