Η σωστή διατροφή #EinaiStoDikoSouXeri

Δωρεάν λιπομετρήσεις και ενημέρωση στο Σύνταγμα από την ΑΜΚΕ “Με Οδηγό τον Διαβήτη”

Mια ακόμη σημαντική δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης διοργανώνει τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ η ΑΜΚΕ “Με Οδηγό τον Διαβήτη”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι, γιατροί και διατροφολόγοι θα ενημερώνουν στον Σταθμό του μετρό στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (1ο επίπεδο επιβίβασης) για τον ρόλο της διατροφής στην υγεία. Επίσης και τη σημασία της διατήρησης ενός κανονικού σωματικού βάρους στην πρόληψη καταστάσεων όπως η παχυσαρκία και ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2. Παράλληλα με την ενημέρωση, θα πραγματοποιούνται δωρεάν λιπομετρήσεις σε όποιον-α ενδιαφέρεται.

Απαραίτητες γνώσεις

-Τα ποσοστά παχυσαρκίας και υπέρβαρου στην Ευρώπη βαίνουν διαρκώς αυξανόμενα. Υπολογίζεται ότι το 2019 το 52,7% του ενήλικου πληθυσμού αντιμετώπιζε πρόβλημα με το βάρος του.

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, που καθιερώθηκε το 1979 από τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ για να επισημάνει ότι η τροφή που δεν είναι προνόμιο, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα, γίνεται η αφορμή για να μιλήσουμε σήμερα για τις επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσής της.

διατροφική παιδεία μπορεί να αποτελέσει το κλειδί. Η πλειοψηφία των μελετών που εξετάζουν τις διατροφικές συνήθειες των πληθυσμών σε σχέση με το επίπεδο της διατροφικής παιδείας τους, έχουν αναδείξει μια σημαντική, θετική συσχέτιση μεταξύ της γνώσης σε θέματα διατροφής και της αυξημένης κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών.

Ξέρουμε όμως να τρώμε σωστά ή νομίζουμε ότι ξέρουμε;

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία έδειξε ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού (ποσοστό 66.2%) θεωρούν ότι ξέρουν να τρώνε σωστά.Ομως ξεπερνούν κατά πολύ τις ημερήσιες συστάσεις στην κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, σνακς πλούσιων σε αλάτι, αναψυκτικών με ζάχαρη και αλκοόλ, ενώ την ίδια ώρα υπολείπονταν στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, οσπρίων και γαλακτοκομικών.

Η δράση της 16ης Οκτωβρίου εντάσσεται

…στο πλαίσιο της επιτυχημένης εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #EinaiStoDikoSouΧeri, για τον σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπτώσεις του στο καρδιαγγειακό σύστημα, που υλοποιούν η ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” και η Νοvo Nordisk Hellas καθώς η επερχόμενη επιδημία του διαβήτη βαδίζει χέρι – χέρι με εκείνη της παχυσαρκίας.

Στη δράση συμμετέχει το Τμήμα Διατροφολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

‘Ολοι, λοιπόν ….

 …τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 στο Σύνταγμα, από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Θερμές ευχαριστίες στη ΣΤΑ.ΣΥ για την ευγενική υποστήριξη της δράσης

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Η σωστή διατροφή #EinaiStoDikoSouXeri"

Leave a comment

error: