Η συστηματική γυμναστική προσθέτει χρόνια στη ζωή

gymnastiki

gymnastikiΜισή ώρα γυμναστική την ημέρα, πέντε μέρες την εβδομάδα, μπορεί να προσθέσουν χρόνια στη ζωή, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας.

 

Μελετώντας περισσότερους από 12.000 άνδρες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σχεδόν καθημερινή φυσική δραστηριότητα μπορεί να προσθέσει 2-3 χρόνια στο προσδόκιμο επιβιώσεως.

 

Επιπλέον, αυξάνει τις πιθανότητες να γεράσει κάποιος υγιής και μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, διαταραχής της μνήμης και κινητικών προβλημάτων.

 

«Οι εθελοντές μας που συνήθιζαν να γυμνάζονται ήπια τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας έφτασαν στα βαθιά τους γηρατειά δίχως να χρειάζονται ιδιαίτερη βοήθεια από άλλους, καθώς μπορούσαν άνετα να φροντίζουν τα οικονομικά τους, τον εαυτό τους και το σπίτι τους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Οσβάλντο Αλμέιντα, καθηγητής Γηριατρικής Ψυχιατρικής και διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Υγείας & Γήρανσης του πανεπιστημίου.

 

«Επιπλέον, δεν είχαν καμία ένδειξη ψυχικής νόσου», πρόσθεσε.

 

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην «Βρετανική Επιθεώρηση Αθλητιατρικής» (BJSM).

 

Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει την συστηματική γυμναστική με μειωμένο κίνδυνο βλαβών στον εγκέφαλο και αυξημένη ικανοποίηση από τη ζωή – οφέλη που επίσης σχετίζονται με καλύτερη ψυχική υγεία.

 

Share

Be the first to comment on "Η συστηματική γυμναστική προσθέτει χρόνια στη ζωή"

Leave a comment