Η μελέτη έγινε σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 3.000 επαρχίες, τις οποίες κατατάσσει με βάση σύνθετες βαθμολογήσεις θνησιμότητας, νοσηρότητας, συμπεριφοράς (π.χ. κάπνισμα και διατροφή), κλινικής περίθαλψης, κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων και ποιότητας περιβάλλοντος.
Σε εθνικό επίπεδο, επαρχίες όπου ο πληθυσμός είχε υψηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο σημείωσαν χαμηλότερα ποσοστά καπνίσματος, παχυσαρκίας, εφηβικής μητρότητας και παιδιών σε κατάσταση φτώχιας.
Σύμφωνα με τον Pat Remington, διευθυντή της εν λόγω μελέτης και κοσμήτορα της σχολής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, παράγοντες όπως η ανεργία και η φτώχια είναι «απόλυτα συνδεδεμένοι» με την υγεία μίας κοινότητας.
«Εάν είσαι άνεργος, πιθανότατα θα είσαι ανασφάλιστος και πολύ αγχωμένος στη ζωή σου, [γεγονός] που συχνά οδηγεί σε καταχρήσεις ουσιών και άλλες αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας ότι πολλά προβλήματα υγείας συνδέονται έμμεσα με κοινωνικούς παράγοντες.
«Σε μία κοινότητα με [χαμηλόβαθμη εκπαίδευση], υψηλό ποσοστό ανεργίας και παιδία που ζουν στη φτώχια, μπορείς οπωσδήποτε να προβλέψεις πολλά προβλήματα υγείας στο βάθος του δρόμου», κατέληξε.
Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι τα στοιχεία της έρευνας θα κινητοποιήσουν τους κατοίκους της κάθε επαρχίας να αντιληφθούν από πού πηγάζουν τα τοπικά προβλήματα και να ζητήσουν προγράμματα που θα επιλύσουν τις πρωτογενείς αιτίες των δεινών.
Be the first to comment on "Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση βοηθάει την… υγεία"