Η ομαλή συμβίωση συμβάλλει στη μακροζωία

armoniki_simviosi_makrozwia

Η ομαλή συμβίωση συμβάλλει στη μακροζωίαΑποφύγετε τους καυγάδες για να ζήσετε περισσότερο

Πολλά είναι τα ζευγάρια που τσακώνονται για ασήμαντες αφορμές πρακτική που σίγουρα θα εγκατέλειπαν αν γνώριζαν ότι οι μικρές και καθημερινές διαφωνίες είναι πιθανό να βλάπτουν την υγεία τους, σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο Brigham Young στην Γιούτα.

Μελέτη, που περιλάμβανε σχεδόν 1.700 παντρεμένους ενήλικες και διήρκησε πάνω από δύο δεκαετίες, αξιολόγησε τόσο τη σωματική υγεία των συντρόφων όσο και τις απαντήσεις τους σε ερωτήσεις σχετικές με τις διαφωνίες, την ευτυχία και την ποιότητα της ζωής τους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο διαφωνεί ένα ζευγάρι τόσο χειρότερη είναι η υγεία του.

Η σύνδεση μεταξύ ευτυχισμένου γάμου και υγείας μπορεί να σχετίζεται με το πώς οι δύο σύντροφοι φροντίζουν ο ένας τον άλλο, δήλωσαν οι ερευνητές. Τα χαρούμενα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να μαγειρεύουν και να τρώνε υγιεινά και να κάνουν μαζί και άλλα πράγματα, όπως υπαίθριες δραστηριότητες και σπορ. Επίσης, αλληλοστηρίζονται με αποτελεσμένα να μειώνεται το στρες που βιώνουν, να κοιμούνται καλύτερα και να αποβάλλουν ευκολότερα κακές συνήθειες, όπως είναι το κάπνισμα.

newsbeast.gr
Share

Be the first to comment on "Η ομαλή συμβίωση συμβάλλει στη μακροζωία"

Leave a comment

error: