Η ζωή στην πόλη γερνάει πρόωρα το δέρμα του προσώπου

gerasmeno_derma

gerasmeno_derma Οι γυναίκες που ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα έχουν νεότερη επιδερμίδα απ’ ό,τι όσες ζουν στις μεγαλουπόλεις, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, η αστική ζωή κάνει το δέρμα του προσώπου να γερνάει κατά 10% ταχύτερα απ’ ό,τι η ζωή στην επαρχία, εξαιτίας των ατμοσφαιρικών ρύπων οι οποίοι προκαλούν βλάβες στις πρωτεΐνες του.

Οι ρύποι προκαλούν επίσης φλεγμονή, διαταράσσουν τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του δέρματος, βλάπτουν το κολλαγόνο που διατηρεί την επιδερμίδα ελαστική και επιταχύνουν την δημιουργία ρυτίδων.

Όλ’ αυτά μαζί, κάνουν το δέρμα να φαίνεται θαμπό και γερασμένο πριν την ώρα του, λένε οι ερευνητές υπό τον καθηγητή Βέι Λιου, διευθυντή της Δερματολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας του Πεκίνου, που πραγματοποίησαν την μελέτη για λογαριασμό της εταιρείας Procter & Gamble.

Στη μελέτη συμμετείχαν 200 γυναίκες, ηλικίας 30 έως 45 ετών, οι οποίες είχαν παρόμοιο τρόπο ζωής και έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου.

«Αν μια γυναίκα θέλει να δει σε πόσους ρύπους εκτίθεται καθημερινά το δέρμα της, δεν έχει παρά να κοιτάξει το βαμβάκι το βράδυ που κάνει τον καθαρισμό του προσώπου της», συνέστησε η δρ Στέφανι Ουϊλιαμς, δερματολόγος στο Λονδίνο.

«Όσο πιο σκούρο βγαίνει, σε τόσο περισσότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους θα έχει εκτεθεί και τόσο πιο ταλαιπωρημένο θα είναι το δέρμα της».

Tanea.gr

Share

Be the first to comment on "Η ζωή στην πόλη γερνάει πρόωρα το δέρμα του προσώπου"

Leave a comment