«Η ζωή μας μία ανάσα» για τους ασθενείς με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση.

pay

payΦέτος, συνεπής στο ραντεβού του για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (ΠΑΥ) στις 5 Μαΐου, ο Σύλλογος Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας», με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Actelion, πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, για την σπάνια αυτή νόσο.

Η ΠΑΥ είναι μία σπάνια νόσος των αρτηριών των πνευμόνων η οποία εξελίσσεται ταχύτατα με σοβαρό αντίκτυπο στους πάσχοντες και στις οικογένειές τους. Στόχος των ενεργειών του συλλόγου είναι η ενημέρωση του κοινού και της ιατρικής κοινότητας για την πάθηση αλλά και η εμψύχωση των ασθενών με ΠΑΥ, μία νόσος ιδιαίτερα μοναχική.

Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης Θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Απριλίου, με την Οργάνωση συμβολικού ποδηλατικού γύρου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Σημείο εκκίνησης το παρκάκι στην οδό Ερμού και Ασωμάτων, στις 09.30 και τερματισμός στον πεζόδρομο του Θησείου.

Την ίδια ημέρα, στο πεζόδρομο στο Θησείο θα λάβει χώρα μία καμπάνια ενημέρωσης, όπου ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες, καθώς και γιατροί, παρουσία ασθενών και των φροντιστών τους θα ενημερώνουν το κοινό για τη σπάνια αυτή νόσο, τα συμπτώματά της και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας», Ιωάννα Αλυσανδράτου, είπε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να βλέπουμε τη θετική απήχηση του κοινού και των συνοδοιπόρων μας στις προσπάθειές μας. Η ζωή των ασθενών με ΠΑΥ είναι πολύ δύσκολή και η κάθε μας ανάσα είναι σημαντική. Το να βλέπουμε τον κόσμο να προσέρχεται για να μας δώσει μια ανάσα ζωής, έστω συμβολικά με τη συμμετοχή του σε μία βόλτα με ποδήλατα, δείχνοντάς μας έμπρακτα την συμπαράστασή του, μας δίνει κουράγιο και αισιοδοξία για το μέλλον, ένα μέλλον με βαθιές ανάσες για όλους μας.»

Σε αυτό το πλαίσιο η κυρία Ελένη Γ. Τέντου Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Actelion είπε: «:Μέσω της πολυετούς δέσμευσής μας στην ανακάλυψη θεραπειών για την ΠΑΥ, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο τόσο στην κατανόηση της νόσου, όσο και στην παράδοση καινοτόμων θεραπειών και συνεχίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Χρόνια τώρα έχουμε αποδείξει με πράξεις και συνεχείς επενδύσεις τη δέσμευσή μας αυτή προς τους ασθενείς με ΠΑΥ και στόχος μας είναι να ανοίγουν συνεχώς νέα μονοπάτια και να μειώνονται τα εμπόδια στη θεραπεία τους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, δίπλα τους, να “κάνουμε» όλοι μαζί πετάλι στην ίδια διαδρομή! Απώτερος στόχος, το αύριο να το ορίζουν οι ασθενείς, όχι η νόσος τους.»

 

 

Share

Be the first to comment on "«Η ζωή μας μία ανάσα» για τους ασθενείς με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση."

Leave a comment