Η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» ολοκλήρωσε με επιτυχία τον πρώτο σταθμό του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας στη Νάξο

ANAPNEO @ Naxos (2)

ANAPNEO @ Naxos (2)Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 δωρεάν σπιρομετρήσεις

Με την εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων της Νάξου, η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» ολοκλήρωσε με επιτυχία τον πρώτο σταθμό του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας που πραγματοποιήθηκε στο νησί στις 6, 7 και 8 Ιουνίου. Η εκστρατεία, που αποτελεί μία πρωτοβουλία της Novartis με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών στα παραδοσιακά και online μέσα, καθώς και δωρεάν σπιρομετρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες πέρασαν το τριήμερο από το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο που είχε στηθεί στην Παραλία Χώρας Νάξου και ενημερώθηκαν μέσω ειδικού εντύπου σχετικά με τη νόσο, τα συμπτώματα, τη σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης και το ρόλο του πνευμονολόγου. Παράλληλα, την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν σπιρομετρήσεις από πνευμονολόγους και ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό σε περισσότερους από 110 κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι μία νόσος των πνευμόνων που στις προηγμένες χώρες οφείλεται κατά 80-90% στο κάπνισμα. Τα βασικά συμπτώματα είναι ο βήχας, η αποβολή πτυέλων και η δύσπνοια. Η νόσος οδηγεί σε αναπνευστική ανεπάρκεια, καταστρέφει την ποιότητα ζωής των αρρώστων, τους καθηλώνει στην καρέκλα με φιάλες οξυγόνου και τους αναγκάζει σε συχνή νοσηλεία. Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο που έχει οδηγήσει σε αυξανόμενες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η νόσος υποδιαγιγνώσκεται, γεγονός που καθιστά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού επιτακτική ανάγκη.

Το video από την εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» στη Νάξο είναι διαθέσιμο από εδώ: http://youtu.be/IFP3XqcIPaU

Οι επόμενοι σταθμοί του προγράμματος περιλαμβάνουν τη Σύμη, τα Κουφονήσια και την Ικαρία. Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του ΑΝΑΠΝΕΩ www.anapnew.gr για τους επόμενους σταθμούς της εκστρατείας και για νεότερα σχετικά με την ΧΑΠ. Το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας θα συνεχιστεί εντός του 2014 σε όλη την Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση σε ακριτικές περιοχές και νησιά.

Share

Be the first to comment on "Η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» ολοκλήρωσε με επιτυχία τον πρώτο σταθμό του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας στη Νάξο"

Leave a comment