Η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας στην Ικαρία

anapnew_ikaria

anapnew_ikariaΠραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 150 δωρεάν σπιρομετρήσεις

Με μεγάλη χαρά οι κάτοικοι της Ικαρίας αγκάλιασαν την εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ», που ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τέταρτο σταθμό του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας στις 2 & 3 Αυγούστου. Η εκστρατεία, που αποτελεί μία πρωτοβουλία της Novartis με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών στα παραδοσιακά και online μέσα, καθώς και δωρεάν σπιρομετρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» επισκέφθηκε με το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερό της τον Εύδηλο και τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας και ενημέρωσε περισσότερους από 500 κατοίκους του νησιού μέσω του ειδικού εντύπου σχετικά με τη νόσο, τα συμπτώματα και τη σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 150 σπιρομετρήσεις από καθηγητή Πνευμονολογίας και ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι μία νόσος των πνευμόνων που στις προηγμένες χώρες οφείλεται κατά 80-90% στο κάπνισμα. Τα βασικά συμπτώματα είναι ο βήχας, η αποβολή πτυέλων και η δύσπνοια. Η νόσος οδηγεί σε αναπνευστική ανεπάρκεια, καταστρέφει την ποιότητα ζωής των αρρώστων, τους καθηλώνει στην καρέκλα με φιάλες οξυγόνου και τους αναγκάζει σε συχνή νοσηλεία. Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο που έχει οδηγήσει σε αυξανόμενες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η νόσος υποδιαγιγνώσκεται, γεγονός που καθιστά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού επιτακτική ανάγκη.

Το video από την εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» στην Ικαρία είναι διαθέσιμο από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=QbCx-gwX_6E&feature=youtu.be

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΑΝΑΠΝΕΩ www.anapnew.gr και ενημερωθείτε για νεότερα σχετικά με την ΧΑΠ. Το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2014 σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Share

Be the first to comment on "Η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας στην Ικαρία"

Leave a comment

error: