Η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας στη Σύμη & στα Κουφονήσια

anapneo_koufonisia

anapneo_koufonisiaΠραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 90 δωρεάν σπιρομετρήσεις

Με την εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων της Σύμης & των Κουφονησίων, η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» ολοκλήρωσε με επιτυχία το δεύτερο και τον τρίτο σταθμό του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας στα συγκεκριμένα νησιά στις 6 & 12 Ιουλίου. Η εκστρατεία, που αποτελεί μία πρωτοβουλία της Novartis με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών στα παραδοσιακά και online μέσα, καθώς και δωρεάν σπιρομετρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Οι κάτοικοι των νησιών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στα τοπικά αγροτικά ιατρεία μέσω ειδικού εντύπου σχετικά με τη νόσο, τα συμπτώματα και τη σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 90 δωρεάν σπιρομετρήσεις από πνευμονολόγο και ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι μία νόσος των πνευμόνων που στις προηγμένες χώρες οφείλεται κατά 80-90% στο κάπνισμα. Τα βασικά συμπτώματα είναι ο βήχας, η αποβολή πτυέλων και η δύσπνοια. Η νόσος οδηγεί σε αναπνευστική ανεπάρκεια, καταστρέφει την ποιότητα ζωής των αρρώστων, τους καθηλώνει στην καρέκλα με φιάλες οξυγόνου και τους αναγκάζει σε συχνή νοσηλεία. Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο που έχει οδηγήσει σε αυξανόμενες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η νόσος υποδιαγιγνώσκεται, γεγονός που καθιστά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού επιτακτική ανάγκη.

Το video από την εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» στη Νάξο είναι διαθέσιμο από εδώ:

Ο επόμενος σταθμός του προγράμματος είναι ο Εύδηλος και Άγιος Κήρυκος Ικαρίας, στις 2& 3 Αυγούστου. Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του ΑΝΑΠΝΕΩ www.anapnew.gr για τους επόμενους σταθμούς της εκστρατείας και για νεότερα σχετικά με την ΧΑΠ. Το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας θα συνεχιστεί εντός του 2014 σε όλη την Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση σε ακριτικές περιοχές και νησιά.

 

Share

Be the first to comment on "Η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας στη Σύμη & στα Κουφονήσια"

Leave a comment

error: