Η διατροφή του πατέρα παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των παιδιών

diatrofi paidiwn

diatrofi paidiwnΜπορεί μέχρι σήμερα να πιστεύαμε ότι μόνο η διατροφή της εγκύου αποτελεί σημαντικό παράγοντα για υγιείς απογόνους.

Ωστόσο μία νέα επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Καναδά, δείχνει ότι από τη στιγμή που οι άνδρες αποφασίσουν να αποκτήσουν απογόνους, θα πρέπει και αυτοί να προσέχουν τη διατροφή τους.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγούν οι ερευνητές το κλειδί βρίσκεται στη βιταμίνη Β9, την οποία οι γυναίκες γνωρίζουν ότι πρέπει να λαμβάνουν επαρκώς μέσω της διατροφής τους, προτείνοντας και στους άνδρες να πράττουν το ίδιο, αν θέλουν να έχουν υγιείς απογόνους.

Για τις ανάγκες της μελέτης, η ερευνητική ομάδα συνέκρινε νεογνά ποντίκια, που οι γονείς τους είχαν επάρκεια της συγκεκριμένης βιταμίνης στο οργανισμό τους με άλλα που οι γονείς τους εμφάνιζαν έλλειψη.

Ο δρ Ρομάιν Λάμπροτ, από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά σχολιάζει, αναφερόμενος στα αποτελέσματα, ότι οι γενετικές ανωμαλίες στα νεογνά που οι γονείς τους είχαν έλλειψη Β9 ήταν περίπου 30% πιο συχνές.

Συμπερασματικά, εξηγούν οι ερευνητές, η διατροφή του άντρα πριν από τη σύλληψη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχημένη εγκυμοσύνη και την υγεία των απογόνων.

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Η διατροφή του πατέρα παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των παιδιών"

Leave a comment