Η διατροφή που δυναμώνει τις αρθρώσεις

diatrofi_arthritida

Η διατροφή που δυναμώνει τις αρθρώσειςΗ σωστή διατροφή μπορεί σύμφωνα με τους ειδικούς να συμβάλλει στην αντιμετώπιση και την πρόληψη της αρθρίτιδας. Διαβάστε ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν.

Στην πραγματικότητα ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή δεν θα θεραπευτείτε από την αρθρίτιδα, αλλά θα παρατηρήσετε βελτίωση των συμπτωμάτων και ίσως θα περιορίσετε τη φθορά των αρθρώσεων.

Επιπλέον η ισορροπημένη διατροφή βοηθάει στον έλεγχο του βάρους, που αποτελεί σημαντική παράμετρο στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

Το μαύρο ρύζι, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα ψάρια και το κοτόπουλο είναι τροφές που δεν θα πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιο σας. Οι παραπάνω τροφές είναι πλούσιες σε σελήνιο, ένα μέταλλο που θεωρείται ότι συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας.

Η δράση του πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που συμβάλλουν στην γήρανση του οργανισμού και κατά συνέπεια και των αρθρώσεων.

Σύμφωνα με μελέτη παρατηρήθηκε βελτίωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας σε άτομα που κατανάλωναν ψάρια 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν την αποφυγή σε υπερβολικές ποσότητες ορισμένων τροφών όπως οι ντομάτες, οι πατάτες και οι μελιτζάνες επειδή περιέχουν αλκαλοειδή που εμποδίζουν το σχηματισμό κολλαγόνου στους χόνδρους.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Sheffield το πράσινο τσάι καταστέλλει τη δράση ενός ενζύμου, το οποίο θεωρείται ότι ευθύνεται για την φθορά των αρθρώσεων.

pathfinder.gr

Share

Be the first to comment on "Η διατροφή που δυναμώνει τις αρθρώσεις"

Leave a comment