Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με την κατάθλιψη

atmosferiki_ripansi_sindeetai_me_thn_katathlipsi

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με την κατάθλιψηΗ ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με την κατάθλιψη και τη δυστυχία των πολιτών αναφέρει επιστημονική έρευνα που έκαναν επιστήμονες στον Καναδά. 

Η έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Τρεντ στο Οντάριο που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό υποστηρίζει ότι η αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με δυσαρέσκεια και δυστυχία των πολιτών και αντίστροφα: η κακή ψυχολογία των ανθρώπων μιας περιοχής συνδέεται με αυξημένη ρύπανση του αέρα.

Οι χώρες
 που μελετήθηκαν, ήταν: Ελλάδα, Βέλγιο, Βρετανία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία και Ρωσία.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι δημόσιες πολιτικές θα πρέπει να εστιαστούν και στα δύο επίπεδα προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος: στη λήψη μέτρων καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη μια πλευρά και στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών από την άλλη.
Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να είναι ενδεικτικά η παροχή καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης, τη μείωση του εργασιακού στρες και των εισοδηματικών ανισοτήτων, την ύπαρξη ίσων ευκαιριών για όλους, την μείωση της διαφθοράς και την καλύτερη ποιότητα διακυβέρνησης.

skai.gr

Share

Be the first to comment on "Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με την κατάθλιψη"

Leave a comment