ΗΜΕΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ 2023 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALZHEIMER ΑΘΗΝΩΝ

Φέτος, πιο κοντά, πιο δυνατά από ποτέ…

 

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ σε μια σειρά διαδραστικών συναντήσεων φροντιστών ασθενών με άνοια.

 

Κάθε Μάρτιο η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών γιορτάζει συμβολικά την Ημέρα Φροντιστή, δίνοντας  έτσι χώρο να ακουστεί  η φωνή των φροντιστών – των ανθρώπων δηλαδή που στέκονται αδιάκοπα για χρόνια στο πλευρό αγαπημένων προσώπων που πάσχουν από άνοια .

 

Οι φροντιστές σηκώνουν καθημερινά ένα δυσβάσταχτο φορτίο, εξαιτίας της διαρκούς καταπόνησης, της ψυχικής και σωματικής επιβάρυνσης, της κοινωνικής απομόνωσης, της επαγγελματικής και οικονομικής αποδυνάμωσης που προκύπτουν από τη φροντίδα ανθρώπων με άνοια και έχουν διαρκή ανάγκη από επιστημονική στήριξη, καθοδήγηση, επικοινωνία και εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Αυτές δηλαδή τις ανάγκες που επιχειρεί έμπρακτα, με πολλές διαφορετικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, να καλύψει η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών τα τελευταία 20 χρόνια.

 

Η αρχή μιας νέας, καλύτερης εποχής

Αυτό το Μάρτιο  όμως η Εταιρεία δεν θα διακηρύξει μόνο για μια ακόμη φορά την

ηθική της συμπαράσταση, αλλά θα γιορτάσει μαζί και την έναρξη μιας νέας, καλύτερης εποχής. Σε συνέχεια των αδιάλειπτων προσπαθειών της για την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών των ανθρώπων με άνοια και των φροντιστών τους, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών ξεκινά άμεσα τη λειτουργία τεσσάρων νέων Κέντρων Ημέρας: οι τρεις στην  περιφέρεια της Αττικής και η τέταρτη στην πόλη της Άρτας.

 

Προσοχή!

Τα νέα αυτά έργα – με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και του Ταμείου Ανάκαμψης – τοποθετούνται σε μεγάλους Δήμους, στον Πειραιά, το Ηράκλειο Αττικής, τον Ασπρόπυργο Αττικής και την  Άρτα, προκειμένου να εξυπηρετούν ασθενείς με άνοια και τις οικογένειές τους, χωρίς να πρέπει να απομακρυνθούν από τον τόπο κατοικίας τους. Πρόκειται για Δήμους κομβικούς στον αθηναϊκό και ελλαδικό χάρτη, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν και κατοίκους όμορων περιοχών.

 

Νέα Κέντρα Ημέρας

Τα νέα Κέντρα Ημέρας, πλήρως στελεχωμένα με επαγγελματίες υγείας θα διαθέτουν ένα πρόσθετο σημαντικό πλεονέκτημα: μια Κινητή Μονάδα, που θα παρέχει τη δυνατότητα στην επιστημονική ομάδα του Κέντρου να παρεμβαίνει, με επισκέψεις κατ’ οίκον, σε Κέντρα Υγείας και αγροτικά Ιατρεία, επεκτείνοντας τη φροντίδα σε περιστατικά, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης, δημιουργώντας έτσι και μια γέφυρα διασύνδεσης με άλλες υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

 

Φέτος για πρώτη χρονιά

Οι εκδηλώσεις της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών για την Ημέρα Φροντιστή θα γίνουν σε τρία σημεία – στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Άρτα – ώστε το επιστημονικό δυναμικό της Εταιρείας να βρεθεί κοντά σε πολλούς περισσότερους ανθρώπους, ασθενείς και φροντιστές που παλεύουν με την άνοια.

Πρόκειται για μια σειρά διαδραστικών συναντήσεων, όπου πάνελ ειδικών σε θέματα της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ θα σκύψουν με προσοχή και αφοσίωση επάνω στα προβλήματα των φροντιστών και θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους σχετικά με την ασθένεια και την καθημερινότητα των ίδιων και των δικών τους ανθρώπων.

 

Προσοχή!

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν με την υποστήριξη:: Του Υπουργείου Υγείας, του Aegean College και του Επιμελητηρίου Άρτας, σε συνεργασία με την Ετειρεία Αlzheimer Άρτας.

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημέρες, με ώρα έναρξης 17:30:

 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ : 13/3 Aegean College (Αλκιβιάδου 122).

 -ΑΘΗΝΑ : 15/3 Aegean College (Πανεπιστημίου 17).

 -ΑΡΤΑ : 18/3 Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας (Κοσμά Αιτωλού 8).

 

 Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "ΗΜΕΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ 2023 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALZHEIMER ΑΘΗΝΩΝ"

Leave a comment

error: