Ε.Ε.: Άγνωστες οι επιπτώσεις της νανοτεχνολογίας στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον

agnwstes_epiptwseis_nanotexnologias

Άγνωστες οι επιπτώσεις της νανοτεχνολογίαςΕλάχιστα γνωστές είναι οι απειλές της νανοτεχνολογίας για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον, σημειώνει αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Νομικά πρότυπα για την προστασία των ευρωπαίων πολιτών από την νανοτεχνολογία σκοπεύει να καταρτίσει η κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Καθώς εντείνεται η συζήτηση μεταξύ εκείνων που είναι υπέρ και κατά της νανοτεχνολογίας, η Επιτροπή παρότρυνε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρώπης να προχωρήσει στην κατάρτιση εκείνων των νομικών προτύπων που θα προστατεύουν τους ευρωπαίους πολίτες αλλά και θα ενθαρρύνουν την ωφέλιμη χρήση της νανοτεχνολογίας.

Στο σχέδιο έκθεσης του Ρώσου Σοσιαλιστή βουλευτή Βαλερί Σουνταρένκοφ, η Επιτροπή αναγνωρίζει τις δυνατότητες που υπάρχουν, για τεράστια οφέλη από τη χρήση της νανοτεχνολογίας ιδιαίτερα στον ιατρικό τομέα αλλά, εκφράζει και την ανησυχία της για τις μέχρι τώρα ελάχιστα γνωστές απειλές για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι νανοτεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη ευρέως σε εμπορικές εφαρμογές όπως τα αντηλιακά προϊόντα.

kathimerini.gr

Share

Be the first to comment on "Ε.Ε.: Άγνωστες οι επιπτώσεις της νανοτεχνολογίας στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον"

Leave a comment

error: