Επιστημονική Ημερίδα με θέμα : «Αντικαπνιστική Εκστρατεία & Καρκίνος του Πνεύμονα: Δεν καπνίζω…επιλέγω τη ζωή»

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, ώρα 18:00 – 20:30

Τόπος Διεξαγωγής: Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ,  Βασ. Σοφίας 127,  Αθήνα

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα  τακτικής ενημέρωσης κοινού, ασθενών και φροντιστών για θέματα που αφορούν την πρόληψη και τη διαχείριση του Καρκίνου. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, το οποίο είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου και αύξησης των κρουσμάτων του Καρκίνου του Πνεύμονα, διοργανώνει Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Αντικαπνιστική εκστρατεία και Καρκίνος του Πνεύμονα: Δεν καπνίζω…επιλέγω τη ζωή».

Προσοχή!

Ημερίδα του Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον οργανισμό «Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O» και με την Πνευμονολογική Κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»., την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στο Ελληνικό Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ (Βασ. Σοφίας 127, Τ.Κ. 115 21) και θα διαρκέσει από τις 18.00 έως τις 20.30.

-Προσωπικότητες από το χώρο της Ογκολογίας θα ενημερώσουν το κοινό, σε απλή και κατανοητή γλώσσα, για τα νέα δεδομένα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.

-Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η κα Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, ο κ. Ευστάθιος Γκόνος, γενικός διευθυντής Ελληνικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ και η κα Κορίνα Πατέλη Bell, πρόεδρος FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα.

Το πρόγραμμα με τις εισηγήσεις των ομιλητών είναι το παρακάτω :

18:10 – 18:20 : κα Ελένη Μάνεση,  ασθενής: «Ζώντας με τον Καρκίνο – Βιωματικό».

-18:20 – 18:35:  κ. Ιωάννης Τουρκαντώνης, M.D., MSc., Ph.D., παθολόγος ογκολόγος, επιμελητής Β’ , Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας»: «Ο ρόλος της   και των Βιοδεικτών στον καρκίνο του πνεύμονα».

18:35 – 18:50: κα Βασιλική Πέττα, πνευμονολόγος, επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο `Άγιος Σάββα”, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Υπότροφος Ιδρύματος “Α.Σ.Ωνάσης”: «Βλαβερές συνέπειες του καπνού και η διακοπή καπνίσματος».

18:50 – 19:05: κα Ελένη Γαλάνη, παθολόγος– ογκολόγος, MD, PhD, αν.διευθύντρια Β’ Ογκολογικής Κλινικής Θεραπευτήριο Metropolitan: «Κάπνισμα, καρκίνος του πνεύμονα και γυναίκα».

19:05 – 19:20 : κα Γεωργία Χαρδαβέλλα, MD, MSc, PhD, πνευμονολόγος, επιμελήτρια Α’, ΕΣΥ, Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία», Chair, Lung Cancer Group (11.01) European Respiratory Society (ERS), συντονίστρια Ομάδας Καρκίνου Πνεύμονα Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ): «Θερμαντικά προϊόντα καπνού: Οι συνέπειες»

19:20 – 20:30 :  Συζήτηση με το κοινό – Ερωτήσεις / Συμπεράσματα.

 

Απαραίτητες γνώσεις

-Στην Ημερίδα θα προεδρεύσει η κα Δανάη Μπισιρτζόγλου, πνευμονολόγος εντατικολόγος, διδάκτωρ ΕΚΠΑ, επιστημονικά υπεύθυνη διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής Γ.Α.O.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας» και ο κ. Μιχαήλ Λιόντος, παθολόγος ογκολόγος, επίκουρος καθηγητής Θεραπευτικής Ογκολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεραπευτική Κλινική, Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα»

-Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας MSD HELLAS (Μέγας Χορηγός) καθώς και της εταιρείας Point Εκδοτικές Επιχειρήσεις..

-Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Επιστημονική Ημερίδα με θέμα : «Αντικαπνιστική Εκστρατεία & Καρκίνος του Πνεύμονα: Δεν καπνίζω…επιλέγω τη ζωή»"

Leave a comment

error: