Επιστήμονες εντόπισαν το γονίδιο που μας κάνει να πεινάμε

epistimones

epistimonesΑν πεινάτε συνέχεια και δεν μπορείτε να βγάλετε το φαγητό από το μυαλό σας, μην νιώθετε ενοχές, ίσως φταίνε τα γονίδια σας.

 

 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ εντόπισαν ένα γονίδιο, το οποίο ευθύνεται για την ακόρεστη πείνα, αλλά και μειωμένο μεταβολισμό, που οδηγεί σε συσσώρευση κιλών.

 

 

Συγκεκριμένα, αφού ερεύνησαν το γενετικό υλικό 2.101 ατόμων που έπασχαν από νοσογόνο παχυσαρκία, διαπίστωσαν ότι έφεραν μεταλλαγές του γονιδίου KSR2.

 

 

«Αν και η κακή διατροφή και η καθιστική ζωή αποτελούν τις κύριες αιτίες παχυσαρκίας, μερικοί άνθρωποι παίρνουν πιο εύκολα βάρος από άλλους. Αυτή η διακύμανση επηρεάζεται ισχυρά από γενετικούς παράγοντες», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σαντάφ Φαρούκι, καθηγήτρια Μεταβολισμού & Ιατρικής στο Τμήμα Κλινικής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

 

 

Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι η παχυσαρκία θεωρείται νοσογόνος όταν ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι πάνω από 40. Ο ΔΜΣ προκύπτει αν διαιρέσουμε το βάρος (σε κιλά) με το ύψος (σε μέτρα) στο τετράγωνο.

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Επιστήμονες εντόπισαν το γονίδιο που μας κάνει να πεινάμε"

Leave a comment

error: