Επέμβαση καρκίνου του προστάτη με τη βοήθεια της ρομπoτικής

karkinos_prostath

Οι δυνατότητες που προσφέρονται παρουσιάζονται στο πλαίσιο του 8ου Μακεδονικού Ουρολογικού Συμποσίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο καρκίνος του προστάτη θα μπορούσε να θεραπευτεί με τη βοήθεια της ρομποτικής ιατρικής.

Ο λόγος για την υποβοηθούμενη ριζική προστατεκτομή, ριζική ογκολογική επέμβαση με στόχο την ίαση ασθενών, που πάσχουν από τον εντοπισμένο αυτόν καρκίνο.

Η μέθοδος είναι μικρής χειρουργικής τομής και εκμεταλλευόμενη την ακρίβεια του ρομποτικού συστήματος, δίνει τη δυνατότητα να αφαιρεθεί ριζικά το πάσχον όργανο, ελαχιστοποιώντας τις βλάβες των παρακείμενων δομών.

Το ρομποτικό σύστημα προσφέρει τη δυνατότητα ανακατασκευής του κατώτερου ουροποιητικού με χειρουργική ακρίβεια, η οποία ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες του χεριού και έχει ως αποτέλεσμα εντυπωσιακά υψηλότερα ποσοστά λειτουργικής αποκατάστασης του ασθενούς, στους τομείς που αφορούν την εγκράτεια και τη στυτική λειτουργία.

Επέμβαση λαπαροσκοπικής ρομποτικά υποβοηθούμενης ριζικής προστατεκτομής, με απευθείας μετάδοση εικόνας από τα χειρουργεία του Ιατρικού Διαβαλκανικού, παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 8ου Μακεδονικού Ουρολογικού Συμποσίου, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν αύριο, στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα και σε πραγματικό χρόνο θα αναλύονται οι εντυπωσιακές δυνατότητες της ρομποτικής.

 

Πηγή: eefam.gr

Share

Be the first to comment on "Επέμβαση καρκίνου του προστάτη με τη βοήθεια της ρομπoτικής"

Leave a comment