Επέκταση του «Health Voucher» και στα προστατευόμενα μέλη ανασφάλιστων δικαιούχων

health voucher

health voucherΤην επέκταση του προγράμματος «Ελεύθερη Πρόσβαση σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των πολιτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα», του λεγόμενου «Health Voucher», υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.

Την επέκταση του προγράμματος «Ελεύθερη Πρόσβαση σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των πολιτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα», του λεγόμενου «Health Voucher», υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.

 

Με σχετική απόφαση δίνεται πλέον η δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε μεγαλύτερο αριθμό έμμεσων μελών που έχουν ανάγκη, καθώς περιλαμβάνει, ως δικαιούχους, και τα προστατευόμενα μέλη των πρώην άμεσα ασφαλισμένων που δεν υπήρξαν κατά το παρελθόν ασφαλισμένα (ανασφάλιστοι νέοι σύζυγοι, απόκτηση τέκνων κλπ). Οι αιτήσεις των προστατευόμενων μελών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

 

Επίσης λαμβάνονται πλέον υπόψη, ως εισοδηματικό κριτήριο, τα οικονομικά στοιχεία των δυνητικά δικαιούχων, του 2013, στις περιπτώσεις που οι φορολογικές τους δηλώσεις έχουν εκκαθαριστεί. Εναλλακτικά, εάν δεν έχουν εκκαθαριστεί, οι αιτούντες μπορούν να δηλώνουν τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2012.

 

«Οι τροποποιήσεις αυτές διευρύνουν και επικαιροποιούν το πρόγραμμα προκειμένου να ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες και την πραγματική οικονομική κατάσταση των πρώην ασφαλισμένων πολιτών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Επισημαίνεται, ότι στο πρόγραμμα «Health Voucher» που υλοποιεί για πρώτη φορά το υπουργείο Υγείας, από τις 2 Σεπτεμβρίου 2013, έχουν ήδη υποβληθεί μέχρι σήμερα 31.800 αιτήσεις και έχουν εκδοθεί 20.400 vouchers.

 

Πηγή:www.skai.gr

 

Share

Be the first to comment on "Επέκταση του «Health Voucher» και στα προστατευόμενα μέλη ανασφάλιστων δικαιούχων"

Leave a comment