ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η χρήση ενιαίων συνταγολογίων

EOPYY

Η πρώτη δράση της συγχώνευσης των κλάδων υγείας των ταμείων είναι η χρήση του Ενιαίου Συνταγολογίου από τους γιατρούς του ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η οποία όπως ενημέρωσε ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε χτες 1/11/2011.

Η έκδοση συνταγών θα πραγματοποιείται πρωτίστως μέσω της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και σε περίπτωση κωλύματος/αδυναμίας της εφαρμογής ,θα γίνεται έκδοση χειρόγραφων συνταγών από συνταγολόγια ενιαίου τύπου που χορηγήθηκαν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ ιατροί πρέπει να φροντίσουν να προμηθευτούν συνταγολόγια, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, από τις πλησιέστερες μονάδες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Συνταγές παλαιού τύπου ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ δεν ισχύουν.

Διευκρινίζεται ότι:

-Οι ιατροί του ΟΑΕΕ θα συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ
-Οι ιατροί του ΟΠΑΔ θα συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και θα πληρώνονται κατά πράξη και περίπτωση και
-Οι ιατροί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Όσοι συμβεβλημένοι ιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ αποδέχθηκαν τη συνεργασία με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα εξακολουθήσουν να εκδίδουν συνταγές για ασφαλισμένους του, τηρώντας τα όρια στον αριθμό των συνταγών που έχουν ορισθεί.

Όσον αφορά στην εκτέλεση των συνταγών από 1/11/2011 από τα ιδιωτικά φαρμακεία σας πληροφορούμε έχει ορισθεί ήδη η διαδικασία εκτέλεσης των συνταγών και εξόφλησης αυτών σε συνεννόηση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Ειδικά τα φάρμακα που διακινούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην φαρμακεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και αναφέρονται στο Έγγραφο ΕΟΠΥΥ Γ55/864/30-9-11 θα χορηγούνται σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με τη διαδικασία που ίσχυε για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι ΟΑΕΕ & ΟΠΑΔ, συνταγές που αναγράφονται τα συγκεκριμένα φάρμακα και τυχόν εκτελεσθούν στα ιδιωτικά φαρμακεία δεν θα απορριφθούν για τον τρέχοντα μήνα.

 

Πηγή: eefam.gr

Share

5 Comments on "ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η χρήση ενιαίων συνταγολογίων"

 1. Δημητρακόπουλος Φώτιος, ιατρός | 04/11/2011 at 11:24 |

  Καλό θα ήταν το δημοσίευμά σας να περιλαμβάνει και το δελτίο τύπου της 31/10/2011 που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (με κοινοποίηση σε όλους του Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας) και σύμφωνα με το οποίο καταδικάζεται η παραπάνω ενέργεια του ΕΟΠΥΥ ως “εγχείρημα ακούσιας σύμβασης των ιατρών με τον Οργανισμό” και καλούνται οι ιατροί να μην παραλάβουν το νέο συνταγολόγιο, παρά να αναμένουν τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ την 6/11/2011. Όλη η ανακοίνωση εδώ: http://www.pis.gr/images/site/100/121_eniaio_syntagologio_eopyy_30112011.pdf

  Αυτό λέγεται πλήρης ενημέρωση, αν δηλαδή αυτό επιχειρείτε να κάνετε με την ιστοσελίδα σας και όχι απλά να αναπαράγετε μια είδηση που βρήκατε μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ (eefam.gr)

 2. Δημητρακόπουλος Φώτιος, ιατρός | 08/11/2011 at 11:45 |

  Χαίρομαι που ακόμα και με σχετική καθυστέρηση, την 4/11/2011 ολοκληρώσατε την εικόνα επί του θέματος. Αν είχαν μπει τα δύο άρθρα ταυτόχρονα και βέβαια με ταυτόχρονη συμμετοχή στο newsletter που αποστείλατε, θα είσασταν άψογοι.
  Επίσης θα εκτιμούσα, μιας και γράφω επώνυμα, να μάθω ποιος μου απαντά και ποιοι απαρτίζουν τη συντακτική ομάδα του site και τι ιδιότητα έχουν. Συγχωρέστε μου τυχόν αβλεψία αλλά πουθενά στο site δεν βρήκα αυτή την πληροφορία.

 3. Δημητρακόπουλος Φώτιος, ιατρός | 25/11/2011 at 12:22 |

  Ας ξαναρωτήσω: “Επίσης θα εκτιμούσα, μιας και γράφω επώνυμα, να μάθω ποιος μου απαντά και ποιοι απαρτίζουν τη συντακτική ομάδα του site και τι ιδιότητα έχουν. Συγχωρέστε μου τυχόν αβλεψία αλλά πουθενά στο site δεν βρήκα αυτή την πληροφορία.”

  • Θα σας απαντήσω λοιπόν πάλι οτι και την προηγούμενη φορά. Μιλάτε με τον ιδιοκτήτη του website. Το HealthPost όπως αναφέρεται και στο λογότυπο, δημοσιεύει νέα απο το χώρο της υγείας. Υπάρχει ομάδα η οποία ενημερώνει καθημερινά το site. Προσπαθούμε να καλύψουμε το δυνατόν περισσότερους τομείς στο χώρο αυτό.

   Σπύρος Τσιαντός.

Leave a comment