Εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς

EOPYY_ofeiles

Από τις 28 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθούν στους φαρμακοποιούς τα οφειλόμενα του ΕΟΠΠΥ για τον μήνα Απρίλιο, όπως αποφασίστηκε σήμερα, 26 Ιουνίου, σε διυπουργική σύσκεψη. Οι υπουργοί Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επιβεβαίωσαν ότι έχουν εξευρεθεί τα 125 εκατομμύρια ευρώ. Ως εκ τούτου δεν ισχύει η πρόταση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θοδωρή Αμπατζόγλου, για γενίκευση της κινητοποίησης των φαρμακοποιών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά το τέλος διυπουργικής σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, εξασφαλίστηκε το ποσό των 125 εκατ. ευρώ, για την εξόφληση των οφειλών του Απριλίου του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς. Οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ θα καταβληθούν από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι οι οφειλές των παλαιότερων ετών, θα τακτοποιηθούν το επόμενο διάστημα και απηύθυνε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη και είπε ότι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου για να επαναπροσδιορίσει τη στάση του. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλογου Κώστας Λουράντος, ζητώντας την επίλυση του θέματος των ανεξόφλητων χρεών για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

Εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής όπου θα συζητηθεί η περαιτέρω στάση του.

Πηγή: skai.gr

Share

Be the first to comment on "Εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς"

Leave a comment