Εξάπλωση «υπερμικροβίων» στην Αυστραλία

eksaplosi_ypermikroviwn

Επικίνδυνα «υπερμικρόβια», που προηγουμένως είχαν παρατηρηθεί μόνο σε νοσοκομεία, έχουν ξεκινήσει να εξαπλώνονται επικίνδυνα θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. H αυστραλιανή κυβέρνηση έχει προβληματιστεί από την αύξηση των λοιμώξεων και ανέθεσε σε ομάδα εμπειρογνωμόνων να αντιμετωπίσει το θέμα.

O πρόεδρος της μονάδας Μικροβιακής Αντοχής, John Turnidge, είπε ότι η υπηρεσία του θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της έρευνάς της τους αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας.

Η ομάδα της Μικροβιακής Αντοχής διεξήγαγε μία έρευνα σε 30 νοσοκομεία, τα οποία θεράπευαν ασθενείς για λοιμώξεις και βρήκαν μια ανησυχητική αύξηση των μικροβίων Ε. Coli και Klebsiella, τα οποία παράγουν ένζυμα που τα κάνουν ανθεκτικά, σε κάποια από τα πιο δυνατά αντιβιοτικά.

Το E.Coli είναι ένα πολύ συχνό βακτήριο που βρίσκεται σε ανθρώπους, κατοικίδια και σε άλλα θηλαστικά. Μπορεί να προκαλέσει ουρολοίμωξη και μετεγχειρητική λοιμώξη και είναι η αιτία δηλητηρίασης του αίματος.

«Το βακτήριο E.Coli αντιστέκεται στα φάρμακα, ενώ το 2000 δεν υπήρχε κανένα είδος αντίστασης στις φαρμακευτικές αγωγές» είπε ο καθηγητής Turnidge.

Share

Be the first to comment on "Εξάπλωση «υπερμικροβίων» στην Αυστραλία"

Leave a comment

error: