Ενυδάτωση για άνδρες    

Η πιο σημαντική φροντίδα  

Οι άνδρες σήμερα – λένε οι αριθμοί των πωλήσεων στα καταστήματα καλλυντικών – φροντίζουν την εμφάνισή τους, περιποιούνται το σώμα τους εξίσου με το πρόσωπό τους και ανησυχούν για τις επιπτώσεις του άγχους…στα μαλλιά τους. Η ενυδάτωση της επιδερμίδας -συστηματικά και καθημερινά- είναι όπως αντιλαμβάνεστε πρωταρχικής σημασίας για την καλή τους εμφάνιση.

 

Ανδρικές ενυδατικές κρέμες νέας γενιάς

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η συχνότητα αφυδάτωσης στους άνδρες, όπως άλλωστε και στις γυναίκες, (ανεξαρτήτου ηλικίας), έχει αυξηθεί σήμερα σημαντικά. Πιθανώς από περιβαλλοντικούς λόγους. Γι’ αυτό και η σύγχρονη κοσμετολογία διαθέτει πλέον στη φαρέτρα της μια σειρά από ενυδατικές κρέμες ημέρας για άνδρες, νέας γενιάς, οι οποίες διαθέτουν φόρμουλες που είναι σε θέση να διατηρούν το δέρμα ελαστικό και υγιές, ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση σχεδόν όλο το 24ωρο, ενώ δημιουργούν στην επιφάνεια του δέρματος ένα αόρατο φιλμ που συγκρατεί την υγρασία.

Προστασία από την πρόωρη γήρανση

Η υγιής επιδερμίδα περιέχει 70% νερό στις βαθύτερες στιβάδες της και 10-15% στις επιφανειακές. Αν τα ποσοστά αυτά μειωθούν, τότε παρουσιάζει συμπτώματα ξηρότητας και η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της. Αντίδοτο για μια επιδερμίδα που αφυδατώνεται, «τραβάει» και εμφανίζει ρυτίδες είναι η ενυδάτωση. Ή με άλλα λόγια, η προστασία της από την πρόωρη γήρανση.

Πώς όμως δρουν τα προϊόντα ενυδάτωσης; Το λάδι, για παράδειγμα, που περιέχουν καθιστά το δέρμα αδιάβροχο, οπότε το νερό που κινείται στην επιφάνειά του από το εσωτερικό του οργανισμού, δεν εξατμίζεται τόσο γρήγορα από την επιδερμίδα, αλλά φτάνει μέχρι τα επιφανειακά δερματικά κύτταρα κάνοντάς τα έτσι απαλά και λεία.

Σε κάθε άνδρα ταιριάζει άλλο είδος προϊόντος ενυδάτωσης, ανάλογα με τη λιπαρότητα, την υφή και το άρωμά του. Ωστόσο από δερματολογική άποψη να θυμάστε ότι και τα οικονομικά προϊόντα μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα πιο ακριβά αντίστοιχά τους.

Για να μην «τραβάει» το πρόσωπο

καταλληλότερη ώρα για την ενυδάτωσή του είναι το πρωί -μετά τον καθαρισμό.

-Η ενυδάτωση του προσώπου πρέπει ν’ αρχίζει από νεαρή ηλικία και να γίνεται συστηματικά και καθημερινά.

Ενυδάτωση χρειάζεται και η περιοχή του λαιμού, η οποία έχει ακριβώς τις ίδιες με το πρόσωπο απαιτήσεις για ενυδάτωση.

-Ακόμα κι αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, χρειάζεται κι αυτή ενυδάτωση. Απλά, θα πρέπει να διαλέγετε το κατάλληλο προϊόν (χωρίς πολλά λιπαρά συστατικά).

-Οι συνθέσεις με οινόπνευμα αφυδατώνουν το δέρμα. Επομένως είναι προτιμότερο να τις αποφεύγετε.

-Συνήθως με την αλλαγή των εποχών, χρειάζεται και αλλαγή του προϊόντος. Το καλοκαίρι, λόγου χάρη, η επιδερμίδα έχει ανάγκη από πιο ελαφριές συνθέσεις, ενώ αντίθετα το χειμώνα, μια πλούσια κρέμα μπορεί να καλύψει καλύτερα τις αυξημένες ανάγκες για ενυδάτωση.

Αντιμετωπίστε τυχόν «παγιδευμένες» τρίχες που δημιουργούν σπυράκια και φλεγμονές στο δέρμα, κάνοντας απολέπιση της επιδερμίδας σας με κάποιο scrub. Παράλληλα, φροντίστε να ξυρίζεστε με τη φορά που μεγαλώνουν τα γένια και όχι «κόντρα».

Μην τρίβετε το πρόσωπό σας στην πετσέτα για να σκουπιστείτε, γιατί έτσι το… κακοποιείτε. Απλά ταμπονάρετέ  το μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Χρήσιμες γνώσεις

Ορισμένες καινούριες κρέμες είναι εξαιρετικές και άλλες λιγότερο. Αυτό διαπιστώνεται με τη χρήση… Πάντως, χρησιμοποιώντας μια αναγνωρισμένη αξία, δεν ξεγελιόμαστε ποτέ.

Αν το ζητάει το δέρμα σας, ναι, πρέπει ν’ αλλάζετε την κρέμα σας. Γιατί δεν είναι η κρέμα που γίνεται λιγότερο αποτελεσματική, αλλά το δέρμα που αλλάζει με τα χρόνια ή ακόμα και με τις εποχές και επομένως έχει άλλες ανάγκες και απαιτήσεις.

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "Ενυδάτωση για άνδρες    "

Leave a comment

error: