Ενοχλήσεις στο γόνατο; Δείτε ποια προβλήματα φανερώνουν

gonato

gonatoΑν αποφεύγετε να ανεβείτε σκάλες, παίρνετε καθημερινά παυσίπονο και ακούγονται περίεργοι ήχοι προερχόμενοι από τα γόνατά σας, μάλλον κάτι δεν πάει καλά…

Δείτε τρεις περιπτώσεις που οι ενοχλήσεις στα γόνατα δείχνουν πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

 

  1. Το σύμπτωμα: Πόνος όταν ανεβαίνετε σκάλες – Το πρόβλημα: Πρώιμη οστεοαρθρίτιδα

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Ληντς έδειξε ότι ο πόνος στα γόνατα συγκεκριμένα όταν προσπαθούμε να ανεβούμε σκαλιά αποτελεί πρώιμο σύμπτωμα οστεοαρθρίτιδας, μιας κοινής χρόνιας πάθησης που πλήττει κυρίως το χόνδρο των αρθρώσεων. Διαπιστώθηκε ότι, ακόμη και σε άτομα που κατά τα άλλα δεν αντιμετώπιζαν πόνους και ενοχλήσεις, ο πόνος στην περίπτωση αυτή ήταν ενδεικτικός για οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα.

 

  1. Το σύμπτωμα: Η άρθρωση «κλειδώνει» κατά τη βάδιση – Το πρόβλημα: Ρήξη μηνίσκου

Οι αρθρώσεις στο γόνατο κανονικά κινούνται ανεμπόδιστα κατά τη βάδιση. Εάν παρατηρείται σημαντική δυσκαμψία, αδυναμία κίνησης, αστάθεια ή κατάρρευση του γόνατος κατά τη βάδιση, υπάρχει πιθανώς βλάβη στο μηνίσκο. Ο μηνίσκος είναι ένας δίσκος που προστατεύει το γόνατο σαν μαξιλάρι και η ρήξη είναι πιθανό να επέλθει λόγω υπερβολικής περιστροφής ή κάμψης του γόνατος.

 

  1. Το σύμπτωμα: Μούδιασμα στο πίσω μέρος του γόνατος – Το πρόβλημα: Ισχιαλγία

Οι ενοχλήσεις στο πίσω μέρος του γόνατος είναι συχνά ένδειξη βλάβης στο ισχιακό νεύρο, δηλαδή το νεύρο που εκτείνεται από το κατώτερο άκρο του νωτιαίου μυελού ως το πίσω μέρος του μηρού. Το μούδιασμα στο οπίσθιο μέρος του γόνατος οφείλεται συχνά σε πρόβλημα στα νεύρα της μέσης. Ο πόνος της ισχιαλγίας είναι επίσης πιθανό να ακτινοβολεί σε ολόκληρο το πόδι, έως το πέλμα.

 

madata.gr

Share

Be the first to comment on "Ενοχλήσεις στο γόνατο; Δείτε ποια προβλήματα φανερώνουν"

Leave a comment

error: