Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση κονσέρβας ψαριού

efet_konserva_psariou

Σε νέα ανακοίνωσή του, ο ΕΦΕΤ αποκαλύπτει ότι η εταιρεία «Αφοί Κεσίδης ΟΕ», με υπεύθυνη δήλωσή της, ενημέρωσε τον οργανισμό ότι η διακίνηση του προϊόντος σκουμπρί αποξηραμένο και αλατισμένο, σε συσκευασία των 40 gr με ημερομηνία λήξης 28.07.2013 προέλευσης Βιετνάμ, το οποίο έχει υποστεί μη εγκεκριμένη ακτινοβολία, δεν διακινήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια των ερευνών του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε ότι η εταιρία «Αφοί Κεσίδης ΟΕ» παρέλαβε τον Ιούνιο 2011 από τη Γερμανική επιχείρηση “Monolith Sud GmbH” το ίδιο προϊόν με ημερομηνία λήξης 04.12.2012 και το οποίο διοχέτευσε στην αγορά και για το οποίο, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση της εταιρίας «Αφοί Κεσίδης ΟΕ», ενημερώθηκε από την προμηθεύτρια εταιρεία με επιστολή την 9 Δεκεμβρίου 2011 ότι πρέπει να προχωρήσει σε ανάκληση μετά από απαίτηση της αρμόδιας Γερμανικής Αρχής.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Πηγή: zougla.gr

Share

Be the first to comment on "Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση κονσέρβας ψαριού"

Leave a comment

error: