Ενίσχυση Νοσοκομείων βορειοδυτικής Αττικής

enisxisi_nosokomeiwn_voreiodytikhs_attikhs

Ενίσχυση νοσοκομείων βεορειοδυτικής ΑττικήςΤο Υπουργείο Υγείας εφαρμόζοντας πιστά την δέσμευσή του για αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και εξασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, προχωρεί στην αναβάθμιση νοσοκομειακών μονάδων καίριας σημασίας.

Η άνετη και άμεση πρόσβαση των ασθενών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί απαρέγκλιτη προτεραιότητα του Υπουργείου, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες άλλωστε καταφεύγουν κατά κόρον στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Προς αυτή την κατεύθυνση το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, τα οποία υποστηρίζουν ιατρικά τον βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, ενισχύονται σημαντικά. Αυτό επιτυγχάνεται με τη λειτουργική ένταξη κλινικών από το 1ο και το 7ο πρώην Θεραπευτήριο του ΙΚΑ.

Με αυτόν τον τρόπο:

– Ολοκληρώνεται η ανάπτυξη του σύγχρονου Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς και εντάσσεται στο πρόγραμμα των εφημεριών της Αττικής.

– Αλληλοσυμπληρώνεται η λειτουργία μιας ενιαίας ομάδας νοσοκομείων στο βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, όπου ο πολίτης μπορεί να απολάβει ανά πάσα στιγμή υψηλού επιπέδου περίθαλψη.

– Αξιοποιείται πλήρως ο διαθέσιμος βιοιατρικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ενώ τα αναφερθέντα νοσοκομεία ενισχύονται με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

– Επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 3.132.000 ευρώ ετησίως

Share

Be the first to comment on "Ενίσχυση Νοσοκομείων βορειοδυτικής Αττικής"

Leave a comment

error: