Εμβόλιο κατά της αρθρίτιδας

emvolio_arthritida

Μια ένεση βλαστικών κυττάρων που θα προέρχονται από τον λιπώδη ιστό θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει τους πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα να ανακάμψουν από αυτή την νόσο.

Η θεραπεία που έχει δοκιμαστεί επιτυχώς στα ζώα βοηθά τον οργανισμό να αναπαραγάγει ιστό και χόνδρο που έχουν φθαρεί από αυτή την εκφυλιστική νόσο. Αν και ακόμη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η θεραπεία θα μπορούσε να μεταμορφώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από την αυστραλιανή εταιρία Regeneus η θεραπεία αυτή ενδέχεται να καθυστερήσει την ανάγκη για χειρουργική αντικατάσταση των αρθρώσεων ακόμη και κατά μία ή δυο δεκαετίες.

Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί και σε ανθρώπους, αλλά τα αποτελέσματα της δοκιμής θα δημοσιευθούν το 2013. Ωστόσο οι εκπρόσωποι της εταιρίας Regeneus υποστηρίζουν ότι η δράση του είναι θεαματική. Σε ορισμένους ασθενείς σημειώθηκε αναγέννηση του χόνδρου της τάξεως του 30% μετά από έξι μήνες, ενώ πολλοί ανέφεραν βελτίωση του πόνου από 30% έως 100%.

 

vita.gr

Share

Be the first to comment on "Εμβόλιο κατά της αρθρίτιδας"

Leave a comment

error: