Ελλείψεις σε αντικαρκινικά φάρμακα στο Παν/κό του Ρίου

nosokomeio rio

nosokomeio rioΜε το σταγονόμετρο παρέχουν τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις καρκινοπαθών  οι γιατροί του νοσοκομείου σηκώνουν τα χέρια ψηλά και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα, προκειμένου να τα προμηθευθούν από το φαρμακείο με την αντίστοιχη βέβαια συμμετοχή ή από άλλο νοσοκομείο της Πελοποννήσου.

 

 

Η ταλαιπωρία των ασθενών με καρκίνο για την ανεύρεση των φαρμάκων τους είναι απίστευτη, ειδικά για τους ασθενείς που μεταβαίνουν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου από τα Επτάνησα ή από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

 

 

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που συγγενείς ασθενών επισκέπτονται την Αθήνα για την εξεύρεση των απαραίτητων φαρμάκων, αφού έχουν εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες να βρουν το σκεύασμα για τον άνθρωπο τους σε κάποιο από τα νοσοκομεία της Αχαΐας.

 

 

Ο λόγος για τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στο νοσοκομείο είναι οι μειωμένοι προυπολογισμοί . Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο προυπολογισμός τους νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα θα είναι μειωμένος κατά 25% για το 2014.

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Ελλείψεις σε αντικαρκινικά φάρμακα στο Παν/κό του Ρίου"

Leave a comment

error: