Εκδήλωση «Παιδικά Χαμόγελα»

paidika_xamogela

paidika_xamogelaΕκστρατεία Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού για την πρόληψη της μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας τύπου Β

Μία εκδήλωση γεμάτη παιχνίδι και πολλά παιδικά χαμόγελα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στο Replayce, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Παιδικά Χαμόγελα», με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων για τη μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα. Η εκστρατεία αποτελεί μια πρωτοβουλία της Novartis Hellas με την επιστημονική υποστήριξη του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού σχετικά με τη πρόληψη της μηνιγγίτιδας από μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β, μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επικοινωνιακών ενεργειών στα παραδοσιακά και ψηφιακά μέσα.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό με θέμα την εξερεύνηση των παιδικών ταλέντων. Οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε 12 Ολυμπιακά αγωνίσματα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, γλυπτική και κολάζ, αλλά και σε μουσικοκινητικά παιχνίδια, δημιουργία παραμυθιών και kids yoga. Παράλληλα, οι γονείς ενημερώθηκαν για τη νόσο και τη σημασία της πρόληψης, απολαμβάνοντας ξέγνοιαστες στιγμές με τα παιδιά τους.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού ο κ. Αθανάσιος Μίχος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων δήλωσε χαρακτηριστικά, «Η μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα και σηψαιμία μπορεί να προσβάλει κάθε ηλικιακή ομάδα. Τα βρέφη, τα παιδιά και οι έφηβοι είναι οι πιο ευάλωτες ηλικιακές ομάδες και ο εμβολιασμός αποτελεί τη μόνη αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης της νόσου, καθώς η εξέλιξή της είναι ταχύτατη μέσα σε ώρες. Ο εμβολιασμός είναι αποδεδειγμένα ένα από τα πιο οικονομικώς αποδοτικά επιστημονικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής για τη δημόσια υγεία και μία από τις ελάχιστες υπηρεσίες υγείας που κοστίζει πολύ λίγο συγκριτικά με τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία των πληθυσμών»

Στην Ελλάδα το 1ο εμβόλιο για το μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β

Το πρώτο και μοναδικό εμβόλιο έναντι του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β διατίθεται πλέον και στην Ελλάδα από την εταιρεία Novartis, ενώ έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τον Ιανουάριο του 2013. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε μετά από 20 χρόνια πρωτοποριακής έρευνας με τη χρήση της βραβευμένης τεχνολογίας «Reverse Vaccinology». Το προφίλ ανεκτικότητας και ανοσογονικότητας που διαθέτει έχει τεκμηριωθεί μέσω ενός εκτεταμένου κλινικού προγράμματος, ενώ ενδείκνυται για την προστασία όλων των ηλικιακών ομάδων, από την ηλικία των 2 μηνών και άνω.

 

 

Share

Be the first to comment on "Εκδήλωση «Παιδικά Χαμόγελα»"

Leave a comment

error: