Ανώτατα στελέχη του τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης συμμετείχαν στο υψηλών προδιαγραφών workshop με θέμα «ESG και Net–Zero Προκλήσεις και Ευκαιρίες», που διοργάνωσε το Κέντρο Αειφορίας (CSE) στις 31 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE.
Το workshop απευθυνόταν σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών που εδρεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και επιδιώκουν να ενσωματώσουν ή/και εφαρμόζουν ήδη στην εταιρική στρατηγική τους τις αρχές της βιωσιμότητας και των κριτηρίων ESG και θέλουν να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις τρέχουσες εξελίξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
3+1 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Στο workshop όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα παρακάτω:
-Όλες τις νέες τάσεις στο ESG για το 2023 όπως φαίνεται να διαμορφώνονται από τις νομοθετικές ρυθμίσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, από τον πρόεδρο του Κέντρου Αειφορίας (CSE) Νίκο Αυλώνα.
-Τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο ΣΒΕ για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και των κριτηρίων ESG, από την πρόεδρο Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) Λουκία Σαράντη.
–Την πορεία που ακολούθησε η Alumil (μια ελληνική εταιρία με διεθνή δραστηριότητα) προκειμένου να δημιουργήσει μία στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης και να θέσει σαφείς ESG στόχους, από τον διευθυντή Καινοτομίας του Ομίλου Alumil, Νίκο Σαλπιγγίδη.
-Τη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης που εφαρμόζει με επιτυχία η Pfizer στην Ελλάδα, από την BU Lead Vaccines και επικεφαλής ΕΚΕ της Pfizer, Βάσω Καραμάνου.
Αναλυτικότερα…
- Η πρόεδρος του Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος ( ΣΒΕ ) κ. Λ. Σαράντη, στην ομιλία της τόνισε τη σημασία των κριτηρίων ESG και παρατήρησε ότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη τι καλούνται να αντιμετωπίσουν και ότι θα έπρεπε να κινητοποιούνται πρωτίστως από την υποχρέωσή τους απέναντι στην κοινωνία και όχι μόνο να ανταποκρίνονται στις τυπικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νομοθεσία. Δήλωσε επίσης ότι ο ΣΒΕ έχει ήδη αναλάβει και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να υλοποιεί ενέργειες για την ενημέρωση των μελών του γύρω από τα θέματα αυτά.
- Ο Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE) Νίκος Αυλώνας ανακοίνωσε επίσης την υλοποίηση δύο εξειδικευμένων προγραμμάτων πιστοποίησης για τα στελέχη της ελληνικής αγοράς: –Το πιστοποιημένο Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα New GRI Universal Standards για την Έκδοση Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESG), 15-16 & 17 Φεβρουαρίου 2023, και το
Προσοχή!
Το Κέντρο Αειφορίας CSE, πιστό πάντα στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, διοργάνωσε την εκδήλωση φροντίζοντας για τη μείωση όλων των εκπομπών ρύπων που μπορούν να αποφευχθούν και για τις εναπομείνασες αναπόφευκτες εκπομπές προχώρησε, με την πολύτιμη συνεργασία του έγκριτου Ευρωπαϊκού Οργανισμού First Climate, στην αντιστάθμισή τους, ώστε να πιστοποιηθεί το event ως Κλιματικά Ουδέτερο.
Για περισσότερες πληροφορίες: 210- 80 85 565, communications@cse-net.org
Κέντρο Αειφορίας (CSE)
Κλείνει το 2023 δεκαοκτώ χρόνια υπεύθυνης λειτουργίας στην Ελλάδα από όπου και ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του το 2005. Το Κέντρο Αειφορίας είναι κορυφαίος εκπαιδευτικός και συμβουλευτικός οργανισμός, εξειδικευμένος στα θέματα ESG, Net-Zero & Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα με σημαντική διεθνή δραστηριοποίηση. Με συγκριτικό πλεονέκτημα την πολύχρονη εμπειρία επί θεμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης και την τεχνογνωσία που αυτή προσφέρει, έχει υποστηρίξει και υλοποιήσει πρωτοπόρες δράσεις που αφορούν στην Εταιρική Υπευθυνότητα, ενώ έχει σχεδιάσει στρατηγικές που ενισχύουν την καινοτομία και το υπεύθυνο επιχειρείν τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο.
Σήμερα το Κέντρο Αειφορίας δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και 5 ηπείρους και διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του περισσότερους από 130 πελάτες μεταξύ των οποίων είναι FORTUNE 500 εταιρείες και κορυφαίοι οργανισμοί στον τομέα τους όπως οι: Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), Lloyds banking group, ABM, Coca Cola, Walmart, Pepsico, Pfizer, Exxonmobil, The Hartford, Workday, T-Mobile, Underarmour.
Μαρία Ορφανίδου
Be the first to comment on "Εκδήλωση για τις τάσεις ESG & Net-Zero του 2023 διοργάνωσε το Κέντρο Αειφορίας (CSE) στη Θεσσαλονίκη"