Είμαι σε δίαιτα αλλά πεινάω συνέχεια

diet

Η έκφραση πεινάω όλη την ώρα είναι κάτι που ακούγεται συχνά από το στόμα ανθρώπων που ακολουθούν ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Τι γίνεται όμως σε αυτές τις περιπτώσεις ; Υπάρχουν τροφές που μας χορταίνουν περισσότερο ;

Η απάντηση είναι ότι τροφές με υψηλό περιεχόμενο σε πρωτεΐνη προκαλούν ευκολότερο κορεσμό. Ας γνωρίσουμε λοιπόν κάποιες από αυτές, που είναι σημαντικό να υπάρχουν στη δίαιτά σας :

Ψάρι και πουλερικά

Αποτελούν κατεξοχήν πηγές πρωτεΐνης, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και άρα λίγες θερμίδες. Δεν θα πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας, είτε κάνουμε δίαιτα είτε απλά τρώμε σωστά και ισορροπημένα.

Γάλα – Τυρί –Γιαούρτι

Αποτελούν πολύ καλές πηγές πρωτεΐνης και θα πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό ενός καλού πρωινού.

Κρέας

Μοσχάρι, χοιρινό κ.α. αποτελούν πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Ωστόσο η εβδομαδιαία κατανάλωσή της θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη, λόγω των κορεσμένων λιπαρών, της χοληστερόλης αλλά και του νατρίου που περιέχουν (ιδίως τα αλλαντικά).

Μανιτάρια

Παρότι πολλοί δεν το γνωρίζουν τα μανιτάρια αποτελούν μια φυτική τροφή με πολύ νερό και ικανοποιητικά ποσά πρωτεΐνης. Μας χορταίνουν με ελάχιστες θερμίδες.

Δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Θα τα βρείτε κυρίως ως δημητριακά με βρώμη πλούσια σε πρωτεΐνη. Περιέχουν βρώμη που είναι πολύ υγιεινή, πολλές χορταστικές φυτικές ίνες αλλά και υψηλότερη πρωτεΐνη σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα δημητριακά. Δεν μας δίνουν πολλά λιπαρά και άρα και οι θερμίδες τους είναι πολύ ικανοποιητικές.

Αυγό

Μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης στη διατροφή μας. Μπορεί εκτός των άλλων να μας προσφέρει γρήγορο κορεσμό, είτε βραστό είτε ποσέ είτε σε μια ομελέτα με λίγο λάδι.

Ξηροί καρποί

Ιδανικό σνακ αλλά και συστατικό μιας σαλάτας, ενός smoothie, ενός γιαουρτιού, μιας μερίδας γάλακτος με δημητριακά κ.α.. Μας δίνουν ικανοποιητικά ποσά πρωτεΐνης και απαραίτητων αμινοξέων.

 

Neadiatrofis.gr

 

 

Share

Be the first to comment on "Είμαι σε δίαιτα αλλά πεινάω συνέχεια"

Leave a comment

error: