Δωρεάν φάρμακα από Δευτέρα στον ΕΟΠΥΥ! Απόφαση με διαφωνίες από τους φαρμακοποιούς

kanonika_farmaka_EOPYY

Δωρεάν φάρμακα θα μπορούν και πάλι να παίρνουν από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε μια συνεδρίαση με πολλές εντάσεις και διαφωνίες, αποφάσισε να προχωρήσει στη διακοπή των κινητοποιήσεων. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξουν και διαφοροποιήσεις και τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι να αποφασίσουν διαφορετικά, όπως αυτός της Αττικής.

Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου «Τα φαρμακεία θα εξυπηρετούν από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.».

Όμως κρίσιμα ζητήματα για τον κλάδο παραμένουν:
· H πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία
· Ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλιών χρεών
Για τα θέματα αυτά οι Φαρμακοποιοί εμμένουν , ζητούν την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το Υπουργείο υγείας στις επόμενες ημέρες .
Για τα ζητήματα αυτά άλλωστε υπήρξε και η διαφωνία μεταξύ των φαρμακευτικών συλλόγων.
Άλλωστε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το μέλλον των κινητοποιήσεων ήταν οριακό.
Μετά από πολλές ώρες διαφωνιών και εντάσεων μεταξύ των πιο σκληροπυρηνικών Φαρμακοποιών, που υποστηρίζουν τη συνέχιση της χορήγησης φαρμάκων χωρίς πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, και των μετριοπαθών, που βλέπουν ως θετικό βήμα την ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος και την αποπληρωμή του Ιουνίου, οι εκλέκτορες του ΠΦΣ εμφανίστηκαν διχασμένοι.
Αποτέλεσμα ήταν 70 να ταχθούν υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων και 64 υπέρ της συνέχισης. Το, έστω και οριακό, αποτέλεσμα σημαίνει πως ο ΠΦΣ καλεί τους Συλλόγους να αρχίσουν από Δευτέρα τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση. Πρόκειται όπως για πρόταση και έτσι υπάρχουν φαρμακευτικοί σύλλογοι που δεν προτίθενται να ξεπαγώσουν την πίστωση και πρόκειται να θέσουν το θέμα σε Γενική Συνέλευση, μεταξύ αυτών ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.
newsit.gr
Share

Be the first to comment on "Δωρεάν φάρμακα από Δευτέρα στον ΕΟΠΥΥ! Απόφαση με διαφωνίες από τους φαρμακοποιούς"

Leave a comment

error: