Δωρεάν τα αντιϊκά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων

farmakeia nosokomeiwn

farmakeia nosokomeiwnΔωρεάν θα χορηγούνται τα αντιϊκά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, εξαιτίας της επιδημίας της γρίπης.

Η δωρεάν χορήγηση των αντιϊκών φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, κρίθηκε απαραίτητη στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φετινής εποχικής γρίπης, η οποία χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία του στελέχους H1N1pdm2009, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Το συγκεκριμένο στέλεχος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα σοβαρή νόσο ακόμη και σε νεαρά κατά τα άλλα υγιή άτομα. Η φετινή επιδημία χαρακτηρίζεται από σημαντικό αριθμό σοβαρών περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και θανάτων σχετιζόμενων με τη γρίπη, ιδιαίτερα σε άτομα υψηλού κινδύνου και με συνοδά χρόνια νοσήματα. Για τα άτομα αυτά η έγκαιρη έναρξη αντιϊκής θεραπείας με αντιγριπικά φάρμακα μειώνει τις επιπλοκές από τη γρίπη. Ως εκ τούτου, η άμεση πρόσβαση ασθενών στα αντιϊκά αυτά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας θεωρήθηκε ουσιαστικής σημασίας και ως ένα σημαντικότατο όπλο δημόσιας υγείας», σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

onmed.gr

Share

Be the first to comment on "Δωρεάν τα αντιϊκά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων"

Leave a comment

error: