Διώξτε τα κιλά του Πάσχα

kila_PASXA

Τα τραπέζι του Πάσχα και τα πλούσια εδέσματα που βρίσκονται πάνω σε αυτό εκτός από γεύση είναι πλούσια και σε λιπαρά.

 

Επιπλέον, με το καλοκαίρι να πλησιάζει απειλητικά ίσως αρχίζουμε να μετανιώνουμε για τις διατροφικές ατασθαλίες που ακολούθησαν και τις επόμενες ημέρες του Πάσχα.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να υποσιτιστούμε προκειμένου να χάσουμε τα περιττά αυτά κιλά μέσα σε 1-2 εβδομάδες.

Διαβάστε πώς θα διώξετε τα κιλά αυτά με έξυπνο τρόπο.

Αρχικά, η προσεγμένη διατροφή πρέπει να ακολουθείται από γυμναστική. Αυτό θα μας βοηθήσει όχι μόνο να επανέλθουμε στα κιλά μας αλλά και να αποκτήσουμε ένα πιο όμορφο σώμα.

«Φίλοι» στην προσπάθεια είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά. Τυριά με λίγα λιπαρά και 1 με 2 μερίδες γιαουρτιού ή γάλακτος την ημέρα μπορούν να βρίσκονται στις προτιμήσεις μας.

Τα γεύματα πρέπει να λαμβάνονται σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρες και η ποσότητά τους να είναι σταθερή ώστε να υπάρχει ισορροπία του σακχάρου.

Τρόφιμα όπως ψωμί, ζυμαρικά και ρύζι πρέπει να μην καταναλώνονται σε συνετές ποσότητες και καλύτερα είναι να αντικατασταθούν με τα ίδια ολικής όμως άλεσης.

Φρούτα, λαχανικά και νερό. Πρέπει να περιλαμβάνονται σε πλούσιες ποσότητες μιας και μας προσφέρουν απαραίτητες ουσίες για τον οργανισμό όπως βιταμίνες και άλλα ιχνοστοιχεία.

Το κόκκινο κρέας καλύτερα να περιοριστεί και να αντικατασταθεί με πουλερικά, ψάρια και φυτικές πρωτεΐνες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα γλυκά το ιδανικό είναι να περιοριστούν αρκετά. Αν όμως, δεν μπορούμε να στερηθούμε τη γλυκιά γεύση από τη διατροφή μας, μπορούμε τα πλούσια σε ζάχαρη γλυκά να τα αντικαταστήσουμε με μέλι.

Πηγή: e-diet.gr

Share

Be the first to comment on "Διώξτε τα κιλά του Πάσχα"

Leave a comment

error: