«ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ»: Μαθαίνω και Διεκδικώ

KEFI_dikaioma_mou

«ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ»: Μαθαίνω και Διεκδικώ«ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ»: Μαθαίνω και ΔιεκδικώΗ εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών ενισχύεται με νέες πρωτοβουλίες το 2013

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, η οποία εορτάζεται στις 18 Απριλίου κάθε χρόνο, αποτελεί την αφορμή για την ανακοίνωση των νέων πρωτοβουλιών της εκστρατείας «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» που υλοποιεί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, με την ευγενική χορηγία του Τμήματος Ογκολογίας της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS και την υποστήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για το 2013. Ο νέος κύκλος δράσεων της εκστρατείας «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» ξεκίνησε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουαρίου, με την προβολή στο διεθνή φιλικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Ελλάδας – Ελβετίας και θα συνεχιστεί για όλο το χρόνο.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει μια σειρά από επικοινωνιακές ενέργειες  ενημέρωσης, οι οποίες θα προσεγγίσουν το κοινό στους χώρους των νοσοκομείων και των φαρμακείων, αλλά και μέσω διαδικτύου και Μ.Μ.Ε.

Σκοπός της εκστρατείας «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» είναι η καταγραφή και  κωδικοποίηση όλων των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών, όπως αυτά απορρέουν από νόμους, εγκυκλίους και ρυθμιστικές διατάξεις, έτσι ώστε ο κάθε καρκινοπαθής, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεται, να έχει στην διάθεσή του μια αξιόπιστη πηγή έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης, η οποία μπορεί να τον καθοδηγήσει στη σωστή και αποτελεσματική διεκδίκησή τους. Στον ανανεωμένο διαδικτυακό τόπο http://dikaiomamou.anticancerath.gr/ οι ενδιαφερόμενοι έχουν πρόσβαση στις τελευταίες πληροφορίες, ενώ, παράλληλα, οι εθελοντές του Συλλόγου μπορούν να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις καθημερινά, από Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 10πμ ώρα μέχρι τις 8μμ και την Παρασκευή από τις 10πμ μέχρις τις 4μμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούνιο έως σήμερα που υλοποιείται η εκστρατεία περισσότεροι από 900 ασθενείς έχουν πληροφορηθεί από τους εθελοντές του Συλλόγου, ενώ οι επισκέψεις στο διαδικτυακό τόπο και το facebook έχουν ξεπεράσει τις 12.000.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Κ.Ε.Φ. Ι. κα Ζωή Γραμματόγλου: «Mε την εκστρατεία « ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» δίνουμε ολοκληρωμένη, άμεση και αποτελεσματική απάντηση στην αγωνία του μέσου ασθενή να ανταπεξέλθει στην αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ελπίζουμε ότι με την εκστρατεία «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!», που συνεχίζουμε και φέτος, με την ευγενική χορηγία της Novartis και την υποστήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, να μπορέσουμε να στηρίξουμε έμπρακτα τον κάθε καρκινοπαθή και τους συγγενείς του στην καθημερινή τους προσπάθεια για καλύτερη ποιότητα ζωής και καλύτερες προοπτικές θεραπείας».

«Στη Novartis, ο ασθενής βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των ενεργειών μας. Κύριο μέλημά μας είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των ασθενών με καρκίνο.  Η εκστρατεία «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα προς αυτή τη κατεύθυνση τη χρονιά που πέρασε, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μας δίνεται η ευκαιρία να υποστηρίζουμε την εκστρατεία και φέτος», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Novartis, κος Στάθης Λιβανός.

Τέλος, από την πλευρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος κος Γιώργος Σαρρής τόνισε ότι η ΕΠΟ υποστηρίζει πάντα πρωτοβουλίες που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα ευπαθών ομάδων, δίνοντας το παρών της στο νέο κύκλο δράσεων της εκστρατείας για το 2013.

Η εκστρατεία «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» υποστηρίζεται και από το Facebook, με Fan Page  και ειδικό application που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει κάνοντας κλικ στο

Όλοι μπορούν να στηρίξουν τα δικαιώματα των καρκινοπαθών κάνοντας like στην σελίδα στο facebook και φορώντας την αντίστοιχη κονκάρδα.

Share

Be the first to comment on "«ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ»: Μαθαίνω και Διεκδικώ"

Leave a comment

error: