Διατροφικές «πρώτες βοήθειες» για το καλοκαίρι

dilitiriasi

dilitiriasiΠώς να γλιτώσετε από μία δηλητηρίαση

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού σε συνδυασμό πολλές φορές με την όχι σωστή συντήρηση των τροφίμων, έχουν ως αποτέλεσμα την εύκολη αλλοίωση πολλών από αυτά. Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι η κατανάλωση κάποιου αλλοιωμένου φαγητού ή τροφίμου ή ροφήματος, μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες για τον οργανισμό και να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.

Αν έχετε καταναλώσει ένα αλλοιωμένο τρόφιμο και έχετε πάθει μία δηλητηρίαση, κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε συμπτώματα όπως εμετό ή/και διάρροια.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να πίνετε σιγά σιγά νερό και υγρά που περιέχουν ηλεκτρολύτες (ακόμη και κάποιο αναψυκτικό) για να αντικαταστήσετε τα υγρά που χάθηκαν και να ακολουθήσετε μια ελαφριά δίαιτα με περιορισμένα λιπαρά και φυτικές ίνες, που επιβαρύνουν το έντερο.

Έτσι, καλό είναι, όταν τα συμπτώματα είναι έντονα, να αποφεύγετε τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια, τα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά. Προτιμάται πιο ξηρά τροφή όπως φρυγανιές, ρύζι, μακαρόνια, βραστές πατάτες τα οποία σιγά σιγά θα εμπλουτίζετε με λίγη άπαχη πρωτεΐνη όπως βραστό κοτόπουλο, πάντα με αρκετά υγρά.

 

newsbeast.gr

Share

Be the first to comment on "Διατροφικές «πρώτες βοήθειες» για το καλοκαίρι"

Leave a comment