«Διαβάστε» το πρόσωπό σας

Ξέρετε τι είναι η κινεζική τεχνική της χαρτογράφησης του προσώπου;

 

Η κινεζική τεχνική της χαρτογράφησης του προσώπου ή αλλιώς διάβασμα του προσώπου βασίζεται στην άποψη ότι το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της υγείας  μας. Χρονολογείται αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν και πιστεύει ότι το πρόσωπο χωρίζεται σε διαφορετικές περιοχές, καθεμία από τις οποίες αντιστοιχεί σε κάποιο ζωτικό όργανο του σώματός μας.

 

Έτσι, λοιπόν, αν ξέρετε ποια είναι η βαθύτερη αιτία για τις κοκκινίλες, λόγου χάρη, ή την ξηροδερμία σας, τότε θα μπορέσετε να βρείτε ευκολότερα την καλύτερη λύση, με πιο μόνιμα αποτελέσματα από τις κρέμες κατά της ακμής ή τις διάφορες λοσιόν και αλοιφές που συνήθως χρησιμοποιείτε.

Με άλλα λόγια, η κινεζική αυτή τεχνική της ανάλυσης του προσώπου προσφέρει μια πυξίδα, με την οποία μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τι προσπαθεί να μας πει το δέρμα μας και ν’ αναζητήσουμε τρόπους να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ…

 

-Έχετε σπυράκια ή κάποιον ερεθισμό στο κάτω μέρος του μετώπου;

 Το πρόβλημα αυτό δείχνει ότι έχετε αργή πέψη. Επίσης, αν παρατηρήσετε κάποια αναφυλαξία κοντά στη γραμμή των φρυδιών, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει πως δεν αφαιρείτε σωστά το μακιγιάζ ή ότι δεν ξεπλένετε καλά το προϊόν καθαρισμού που χρησιμοποιείτε για το πρόσωπό σας.

Η λύση : Προσέξτε τη διατροφή σας και αποφεύγετε τα βαριά φαγητά. Επίσης, μην τρώτε αργά το βράδυ, γιατί ο οργανισμός σας αδυνατεί να χωνέψει καλά τις τροφές. Τέλος, προσπαθείτε να αφαιρείτε καλά το μακιγιάζ σας, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν που δεν περιέχει παράγωγα πετρελαίου (mineral oil).

 

-Εμφανίστηκε κοκκινίλα ή ερεθισμός γύρω από τα μάτια σας;

Τα σημάδια αυτά μπορεί να δείχνουν άγχος ή απλά κάποια αλλεργία.

Η λύση: Κάντε ένα τεστ αλλεργιών και χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα που ανακουφίζουν την περιοχή γύρω από τα μάτια.

 

Παρουσιάστηκαν μικρά λευκά σημάδια (κηρία) γύρω από την περιοχή των ματιών σας;

Αυτά μπορεί να είναι σύμπτωμα χοληστερόλης ή απλά να σημαίνουν ότι χρησιμοποιείτε λάθος καλλυντικά, που φράζουν τους πόρους σας.

Η λύση: Αν πρόκειται για χοληστερόλη, ο γιατρός σας θα σας συστήσει τι να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε. Το κυριότερο όμως είναι ν’ αλλάξετε τη διατροφή σας. Αν δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, τότε σταματήστε να χρησιμοποιείτε φαγεσωρογόνα προϊόντα (που προκαλούν ακμή).

 

-Κάτω από τα μάτια σας έχετε μαύρους, μπλε ή καφέ κύκλους;

Μπορεί να έχετε αφυδατωθεί ή να έχουν επιβαρυνθεί τα νεφρά σας. Οι καφέ κύκλοι δείχνουν υπατικά προβλήματα.

Η λύση : Πίνετε άφθονο νερό.

 

-Η μύτη σας εμφάνισε μαύρους πόρους, ξεφλούδισμα ή κοκκινίλα;

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να οφείλονται σε υπέρταση ή υπερβολική σμηγματόρροια.

Η λύση: Αν ανησυχείτε για την πίεσή σας, επισκεφθείτε το γιατρό σας. Για τη σμηγματόρροια χρησιμοποιείτε καθημερινά ένα αντιβακτηριακό προϊόν και κάντε μια μάσκα, μία φορά την εβδομάδα, για ν’ απομακρύνετε τους ρύπους.

 

 

Μαρία Ορφανίδου

Share

Be the first to comment on "«Διαβάστε» το πρόσωπό σας"

Leave a comment

error: